Αγ. Συσπ. Εκπαιδευτικών: Κλείνουμε τα σχολεία μας

 Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
28 του Φλεβάρη απεργούμε!

Συγκέντρωση 10:30 στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου
Κλείνουμε τα σχολεία μας
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το νέο αυταρχικό παραλήρημα, δείχνει ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, έχουν ηττηθεί συντριπτικά από την παλικαρίσια στάση του κλάδου, ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι συσπειρωμένη με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Είναι ομολογία, πως δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβάλλουν την αξιολόγηση παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή.

Μετά τα ΜΑΤ στους νέους που παλεύουν για να είναι φοιτητές και όχι πελάτες, για πτυχία με αξία, μετά τις επιθέσεις και τη συκοφαντία απέναντι στον αγώνα των αγροτών να παραμείνουν στα χωράφια τους, τους εισαγγελείς στους μαθητές που παλεύουν ενάντια στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο, ξαναβάζουν στον στόχο και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, έχουμε τον τρόπο να ακυρώσουμε για ακόμα μια φορά το σχέδιο τρομοκράτησης και επιβολής της πολιτικής της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ αλλά και την ΑΔΕΔΥ να απαντήσουμε όλοι μαζί, κλιμακώνοντας την πάλη μας, με επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, της μορφής πάλης που έχει ενώσει όλο τον κλάδο και έχει στριμώξει απίστευτα την Κυβέρνηση, όσες φορές χρειαστεί και ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις. Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής μάχης για το τι σχολείο, τι ρόλο και τι εργασιακές συνθήκες θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Συνεχίζουμε την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπερασπιζόμαστε τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Δίνουμε συνολική απάντηση με τον κοινό και ενιαίο αγώνα απέναντι στην πολιτική που μας κάνει καθημερινά τον βίο αβίωτο. Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, που έχει για θεό το κέρδος, τις επιταγές της ΕΕ και όσους τις στηρίζουν.

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους που στο βωμό της θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε!

Γιατί η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας. Το μεγάλο και συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας και η συνεχιζόμενη λιτότητα οδηγούν σε απόγνωση. Ανεβαίνουν τα πάντα εκτός από τους μισθούς μας και αυτό δε θα το αφήσουμε έτσι!

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων είναι και δικός μας αγώνας. Αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στο σχολείο-επιχείρηση. Αγώνας για την υπεράσπιση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών απέναντι στην απαξίωση των πτυχίων μας και την παραπέρα γενίκευση του προσοντολογίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρόγλου).

Διεκδικούμε ό,τι είναι αναγκαίο και απαραίτητο στη σημερινή εποχή για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα!

Στον αγώνα που δίνουμε δεν έχουν θέση η μοιρολατρία και η απογοήτευση!

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αγρίνιο