Όταν ο βενζινάς βγάζει την μάνικα και την σηκώνει…

Πούτ δε μάνικα ντάουν!

  • του Γιώργου βαρεμένου

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σ’ εσάς. Όταν ο βενζινάς βγάζει την μάνικα και την σηκώνει, έχω την εντύπωση ότι θα σκοπεύσει και θα τραβήξει την σκανδάλη. Παραδίνομαι, λέω, και την κατεβάζει για να την βάλει στο ντεπόζιτο. Τον Ιανουάριο του 2019 ξέρετε τί έγραφε στο twitter ένα από τα φυντάνια της «Ομάδας ψεύδους» της ΝΔ, που είναι βουτηγμένα στην μαύρη προπαγάνδα λες και έκαναν λουτρό σε μαζούτ; «Πληρώνετε 80 ευρώ και βάζετε βενζίνη αξίας …26 ευρώ. Τα υπόλοιπα πάνε στους μετακλητούς του Τσίπρα, στα μίλια του Κουίκ, στην υγεία του Πολάκη και στις τσάντες της Παπακώστα», όταν η τιμή της βενζίνης ήταν στα 1,4 ευρώ.

Τώρα οι ασπάλακες είναι απασχολημένοι στα υπόγεια για να βρουν χώρους για τους μετακλητούς, που πλέον έχουν γίνει στρατιές σαν αυτές του Πούτιν που καταγγέλλουν. Τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης βγάζει selfies στα σούπερ-μάρκετ και σταυροκοπιέται στα κανάλια που «μείναμε ευρώ». Τα μίλια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το miles bonus της αριστείας. Η ληστεία στα βενζινάδικα δεν είναι τίποτε μπροστά στο ριφιφί της εξουσίας που πέτυχε το 2019 μέσω μίας πρωτοφανούς προπαγάνδας και που συνεχίζεται με σκοπό να μην διακοπεί το μεγάλο πλιάτσικο.

Τώρα ο Κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ποιοτικά μέτρα (σιγά-σιγά, για να μην τσαλακωθεί η γραβάτα) και όχι οριζόντια. Οριζοντιωμένοι θα βγαίνουν μόνο οι πολίτες, όταν αντικρύζουν τα ταμπλώ με τις τιμές.

 

*Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.


AgrinioStories | Πηγή