Διήμερες δράσεις για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος

Με διήμερες δράσεις  το προσωπικό των Δομών Αστέγων,
της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,
ενημέρωσε τους πολίτες για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος

Διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια
και δείγματα αντιηλιακών για την προστασία από τον ήλιο

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, στον πεζόδρομο Χ. Τρικούπη

Η δράση συνεχίστηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024, στους ωφελούμενους των Δομών Αστέγων μέσω Streetwork-Παρέμβαση στο δρόμο,  σε Κοινότητες του Δήμου Αγρινίου. Το νοσηλευτικό προσωπικό, συνοδεία του κοινωνικού λειτουργού του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας και της κοινωνικής λειτουργού του Υπνωτηρίου, ενημέρωσε την ομάδα στόχου και παρείχε δείγματα αντιηλιακών, φρέσκα φρούτα, παγωμένα νερά και καπέλα.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μπόκα, η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη : «Ο Καρκίνος του Δέρματος μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία, σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Και επειδή οι καρκίνοι του δέρματος εμφανίζονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και όχι η θερμότητά του είναι αυτές που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Η Διεύθυνσή μας συμβάλλει καθημερινά στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα Δημόσιας Υγείας και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση όλων των επιχειρηματιών στο κάλεσμά μας αλλά και για τις ευγενικές χορηγίες προς τις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η σημερινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης».

 

 

 

H Διεύθυνση για  την υλοποίηση της δράσης  οφείλει θερμές ευχαριστίες στους επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα, οι οποίοι είναι η Δερματολόγος κ. Αγγελική Μπακόλα, τα Φαρμακείο των κ. Παναγιώτη Ζυγούρη – Αικατερίνης Μποκώρου, Ζυματούρα Θεοδώρας, Περικλής Γερμανού, Τσέλιου Χρήστου& ΣΙΑ Ο.Ε., Αχιλλέας Ν. Κοντοπάνου, Φαρμακείο Ευ Ζην (Λιαροκάπη Σ. – Κακαμπούκης Κ. – Κωνσταντίνου Μ), Σκιαδάς Θεόδωρου, Κούτσικου Γεώργιου, Ευαγγελίας Ζητούνη – Παπαγαλάνη, Σταμούλης Γ. Ευσταθίου, Αλεξάνδρας Τριανταφύλλου και φαρμακείο OLONmas (Ανδρέα Σκαρτσάρη).

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία ΜΟΝ ΑΜΙ Α. Γουργολίτσας Α.Ε και την κ.Γουργουλίτσα για την ευαισθησία που έδειξε στο κάλεσμά μας με την χορηγία καπέλων για προστασία από τον ήλιο στους ωφελούμενους των Δομών  και την εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΟΥΣΗ Ο.Ε. για την ευγενική χορηγία φρούτων και λαχανικών προς τους ωφελούμενους μας.

Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου (συνέχιση δράσης)υποέργο α/α1:Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και υποέργο α/α2:Υπνωτήριο, είναι ενταγμένες στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος ΕΣΠΑ 2021-2027, με κωδικό ΟΠΣ 6001977.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *