ΙΣΑ: Επιχειρείται αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι Επιχειρείται

Αποδυνάμωση τμημάτων
του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας

Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου:
Δόθηκε μεγάλος αγώνας για την στελέχωσή της

 

Ενημερωτικό Δελτίο
του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

 

Λίγες ημέρες πριν τις αλλαγές στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αιφνιδιαστικά ο διοικητής της, μετακινεί γιατρό από το Αιματολογικό Τμήμα-Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας – Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου στο αντίστοιχο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Έτσι αποδυναμώνεται και διαλύεται ένα τμήμα που λειτουργεί ήδη οριακά.

Στην λειτουργία ενός νοσοκομείου το Αιματολογικό εργαστήριο καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και όλων των ασθενών που νοσηλεύονται. Επίσης η Αιμοδοσία, ένα καίριο τμήμα για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου, καλύπτει τις μεταγγίσεις αίματος και τον παραγώγων του, που χρειάζονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, οι ασθενείς που χειρουργούνται, όπως και οι ασθενείς της μονάδας μεσογειακής αναιμίας.

Επίσης είναι ένα τμήμα με πάρα πολλές εξωνοσοκομειακές δραστηριότητες όπως είναι οι εθελοντικές αιμοδοσίες και ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος, δεν μπορεί να αποδυναμώνετε το τμήμα αυτό.

Είναι λοιπόν αναμενόμενο πλέον να αναζητηθούν για άλλη μία φορά πρόχειρες λύσεις οδηγώντας σε ντόμινο αποδυνάμωσης και τα υπόλοιπα τμήματα που ήδη λειτουργούν οριακά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει των αγώνα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας και ζητούμε να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε όλα τα τμήματα και η 6η Υ.Π.Ε να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του τμήματος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                                ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ