Φτιάξε το τέλειο υπνοδωμάτιο!

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος του σπιτιού
που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της μέρας

Είναι το μέρος στο οποίο κοιμόμαστε,
μελετάμε ή δουλεύουμε, ετοιμαζόμαστε
και εκεί βρίσκονται
τα περισσότερα προσωπικά μας αντικείμενα

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι πολύ σημαντικό αυτός ο χώρος να είναι πρακτικός και να νιώθουμε άνετα και ευχάριστα. Αν τα παραπάνω δε συμβαίνουν το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι δε μας αρέσει και τι δε μας εξυπηρετεί και πως μπορούμε να το αλλάξουμε ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως προαναφέραμε, το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που εξυπηρετεί πολλές ανάγκες μας και εκπληρώνει πολλούς σκοπούς πέρα από τον ύπνο. Λόγω αυτού, συχνά ο χώρος γεμίζει με πολλά αντικείμενα και έπιπλα, υπερφορτώνεται και χάνει την πρακτικότητά του. Στο άρθρο που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει τα έπιπλα που χρειάζεται ένα δωμάτιο και κάποια τιπς οργάνωσης και εξοικονόμησης χώρου για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κρεβάτι

Το κρεβάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα του δωματίου αλλά είναι και αυτό που πιάνει τον περισσότερο χώρο. Προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο και να ανοίξει το δωμάτιο, αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε να βάλετε τη μεγάλη πλευρά του να ακουμπάει σε κάποιο τοίχο ή σε γωνία. Με αυτό τον τρόπο το κέντρο του δωματίου θα ελευθερωθεί και το κρεβάτι θα βρίσκεται σε μία από τις άκρες. Αν πρόκειται να αγοράσετε καινούργιο, επιλέξτε κρεβάτι μ αποθηκευτικό χώρο, μέσα στον οποίο θα μπορέσετε να τοποθετήσετε ογκώδη λευκά είδη όπως παπλώματα και επιπλέον μαξιλάρια και θα γλιτώσετε πολύτιμο χώρο από τις ντουλάπες σας. Προσθέστε ένα ή δύο κομοδίνα δίπλα από το κρεβάτι ώστε να μπορείτε να ακουμπάτε και να αποθηκεύετε κάποια βασικά προσωπικά σας αντικείμενα.

Έπιπλα Γραφείου

Αν το δωμάτιό σας είναι και το γραφείο σας, προκειμένου να είναι λειτουργικό θα πρέπει να έχετε τα απαραίτητα έπιπλα γραφείουhttps://www.theodoridi.com/. Θα χρειαστείτε αρχικά ένα γραφείο, εντοπίστε το χώρο του δωματίου που το θέλετε και μετρήστε τις διαστάσεις γραφείου που μπορεί να χωρέσει. Ιδανικά επιλέξτε ένα σημείο κοντά στο παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα του δωματίου ώστε να έχετε φυσικό φως κατά τη διάρκεια της μέρας. Επιπλέον θα χρειαστείτε άνετες καρέκλες γραφείουhttps://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles/, μία συρταριέρα και μία βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη είναι επίσης ένα ογκώδες έπιπλο. Αν δεν υπάρχει χώρος για βιβλιοθήκη, μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια πάνω από το γραφείο σας και να τοποθετήσετε εκεί όλα όσα χρειάζεστε. Με αυτό τον τρόπο, θα εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο πάνω από το γραφείο και θα γλιτώσετε πολύτιμο χώρο από το υπόλοιπο δωμάτιο.