3 φυτά που θα διατηρήσουν τον κήπο σου ολάνθιστο όλο τον χρόνο

Ο κήπος είναι μια premiumπαρουσία στα ελληνικά σπίτια,
ειδικά αυτά της πόλης.
Αν δούμε ρεαλιστικά τη φροντίδα του, θα καταλάβουμε ότι είναι δύσκολο έργο
το να τον διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση όλο τον χρόνο
Όλο και κάποιο φυτό θα ξεραθεί, θα «αρρωστήσει»
ή θα παγώσει, ανάλογα τις συνθήκες.

Εμείς, σου προτείνουμε 3 φυτά
τα οποία δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα,
όπως και μερικούς τρόπους για να τα αναδείξεις.

  1. Πικροδάφνη

Όσοι πήγαμε σε σχολεία της πόλης, έχουμε παιδικές αναμνήσεις γεμάτες από ροζ ανθάκια πικροδάφνης. Καταπράσινα φύλλα, πυκνή βλάστηση και ευχάριστο άρωμα είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που καθιστούν την πικροδάφνη ιδανικό φυτό για κάθε κήπο. Ανθίζει σε έξαρση από τον Μάρτιο μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου, ενώ παράλληλα μένει ανεπηρέαστη από τη ρυπαρή ατμόσφαιρα της πόλης.

  1. Αγγελική

Ένας πολύ πυκνός θάμνος που είναι αειθαλής και θα κρατήσει τον κήπο σου καταπράσινο είναι η Αγγελική. Το όνομα του θάμνου ίσως να μην το έχεις ξανακούσει για θάμνο, όμως, την Αγγελική σίγουρα τη βλέπεις στην καθημερινότητά σου. Για κάθε είδος εδάφους, ο θάμνος αυτός ανθίζει με μικρά λευκά λουλούδια, όσο καύσωνα ή παγωνιά κι αν έχει γύρω του. Σπάνια να το δεις να ασθενεί και να χρειάζεται μεγαλύτερη περιποίηση από το απλό πότισμα.

  1. Λεβάντα

Και τώρα, ας χαλαρώσουμε. Αυτό μάς λέει η λεβάντα με τα πανέμορφα άνθη της που μπορεί όχι μόνο να στολίσει τον κήπο μας, αλλά να συμβάλλει σημαντικά στην καθημερινότητά μας με τις γνωστές ιδιότητές της. Για να τη δούμε στην πλήρη άνθισή της θα πρέπει να τη φυτέψουμε σε ηλιόλουστο σημείο. Αυτή, σε αντάλλαγμα, θα καταφέρει να μειώσει το άγχος μας, είτε με το άρωμά της, είτε σε ζεστά ροφήματα.

Και μετά τα φυτά, τι;

Δεν είναι ότι χρειάζονται ανάδειξη, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να μένουν ασυνόδευτα. Τα φυτά σου στολίζουν ήδη τα έπιπλα κήπου σου, όμως μπορείς να κάνεις κι εσύ μερικές προσθήκες.

Τα σιντριβάνια κήπου ανάμεσα στους θάμνους σου θα αυξήσουν τα χαλαρωτικά vibesτου χώρου σου. Σε συνδυασμό με τη λεβάντα, ένα σιντριβάνι θα κάνει τον κήπο σου ναό. Κάτι άλλο που χρειάζεσαι είναι τα ηλιακά φωτιστικά που θα αναδεικνύουν τα φυτά και τον κήπο σου κάθε στιγμή. Ειδικά τα φαναράκια κατά μήκος του κήπου σου θα στολίζουν με γουστόζικο τρόπο τον χώρο σου. Μια καλή εναλλακτική είναι οι απλίκες εξωτερικού χώρου που θα δώσουν μια vintageπινελιά.

Αν ανήκεις στη γενιά των millennialsή των GenZ, γνωρίζεις ήδη πόσο σημαντικά είναι τα φυτά για το στυλ του σπιτιού σου. Μαζί με τα υπέροχα έπιπλα κήπου σου και τις απαραίτητες προσθήκες από αυτά, μπορείς να δημιουργήσεις έναν δικό σου κήπο της Εδέμ.