Βόμβα στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜ η νέα συμφωνία!

Επικίνδυνα πισωγυρίσματα και επώδυνες συνεννοήσεις
αφού απεμπόλησαν δια παντός το κούρεμα οφειλών της ΔΕΥΑΜ
για το οποίο ήμασταν σε καλό δρόμο!

Άκρως επιζήμια και υπονομευτική
για τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜ
είναι η «συμβιβαστική» συμφωνία
για την οποία επιχαίρει η δημοτική αρχή

 

Ενημερωτικό Δελτίο
της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μεσολογγίου
«Δημιουργική Ανατροπή» - Κώστας Λύρος

 

Και αυτό γιατί φορτώνει στη ΔΕΥΑΜ βάρος 3,6 εκατομμυρίων €, μέρος των οποίων παρατύπως και εκτός σύμβασης είχαν χρεωθεί και για το λόγο αυτό τα αμφισβητούσαμε με Δικαστήρια που ήταν σε εξέλιξη.

Ας σημειωθεί όπως σε όλη την Ελλάδα κατά την ενεργειακή κρίση προέκυψαν τέτοια ζητήματα με τις ρήτρες αναπροσαρμογής και βάσιμα τα δικαστήρια της χώρας ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις προς απαλλαγή οφειλετών.

Τώρα η συμφωνία αυτή έρχεται και αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα τις χρεώσεις αυτές και απεμπολεί το δικαίωμα της αμφισβήτησης οδηγώντας τη ΔΕΥΑΜ σε παραίτηση από έννομα δικαιώματα της!

Και όλα αυτά γιατί;;

Για να πετύχει σύνδεση με πάροχο; Μα αφού παραδώσαμε υπογεγραμμένη σύμβαση με πάροχο και μάλιστα σύμβαση χωρίς τέτοιες δυσβάσταχτες υποχρεώσεις!

Τα χρήματα της εγγύησης. που ήταν η μόνη υποχρέωση μας με το νέο πάροχο ήταν στα συρτάρια του ΔΗΜΟΥ και μέρος αυτής είχε ήδη καταβληθεί.

Γιατί τα γύρισαν όλα αυτά πίσω;

Γιατί οδηγούμαστε σε παραιτήσεις τόσο σοβαρών αξιώσεων; Και προβαίνουμε μάλιστα και σε άμεση καταβολή 360.000 €;

Ποιανού, εν τέλει, τα συμφέροντα υπηρετούνται με τέτοιες συμφωνίες; Του Δήμου ή των Εταιρειών;

Τίθεται όμως και ένα άλλο, τεράστιο ζήτημα που άπτεται της επιβίωσης της επιχείρησης. Ζήτημα που τίθεται μετ’ επιτάσεως κάθε φορά που αναλαμβάνεται η υποχρέωση πληρωμής τόσο μεγάλων δόσεων: Που θα τα βρίσκει η ΔΕΥΑΜ τα επιπλέον 70.000 ανά μήνα;

Και μάλιστα να τρέχουν και οι τόκοι; Να πληρώνει δηλαδή τους τρέχοντες λογαριασμούς (που κατά καιρούς δυσκολεύεται) και επιπλέον να βρίσκει κάθε μήνα 70.0000€!

Και μην μας λένε για επιτυχία το κούρεμα των τόκων όταν εμείς στοχεύαμε βάσιμα στο κούρεμα των κεφαλαίων!

Όσο για την μείωση των τιμών; Νομίζουν ότι οι δημότες τρώνε κουτόχορτο όταν αυτό συμβαίνει πανελλαδικά λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας;

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα περίεργα ζητήματα της συμφωνίας. Απορεί κανείς γιατί η Voltera ήρθε σε τέτοια συμφωνία όταν η ίδια κατήγγειλε τη ΔΕΥΑΜ… Όπως και για ποιο λόγο η έγκριση της συμφωνίας πέρασε «νύχτα» από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ χωρίς εισηγήσεις, χωρίς ούτε ένα έγγραφο, σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή των Βαΐων άρον – άρον! Απορίες και ερωτήματα ΣΟΒΑΡΑ και ΠΕΡΙΕΡΓΑ…

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Ότι η εν λόγω συμφωνία καταστρατηγεί έννομα συμφέροντα και δικαιώματα της ΔΕΥΑΜ και την οδηγεί σε καταστάσεις έωλης βιωσιμότητας. Ήτοι, ξανά σε ομηρία και εξάρτηση. Άραγε ο κ. Διαμαντόπουλος με τις πολυδιαφημισμένες σπουδές του στα οικονομικά ξέρει τι υπέγραψε; Ξέρει και τα αποκρύπτει; Για τους δικούς του λόγους;

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ανακοινώσεις