Καιροσκόπος της Τρίτης, 14 Μαΐου 2024

O Καιροσκόπος της Τρίτης, 14 Μαΐου 2024,
αντιγράφει την Ε.Μ.Υ., το Meteo…
άλλες μετεωρολογίες… και προειδοποιεί:

Μην ενοχλείτε αυτούς που ονειρεύονται
ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται

Αγρίνιο

 

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους αυξημένη
με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες  στα ορεινά
Οι άνεμοι θα πνέουν από  Νότιες  διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

 

Δυτική Ελλάδα

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

 

ΤΡΙΤΗ 14-05-2024
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και γρήγορα στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αργότερα στο Αιγαίο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ, στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει τους 25 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς, στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2024
Στη Θράκη, τη Μακεδονία και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, κεντρικά και νότια και θα φτάσει τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί και θα φτάσει έως τους 23 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα Καιροσκόπος
 με click πάνω στην κάρτα που ακολουθεί
ή στο Posted in Καιροσκόπος