3ο ΓΕΛ Αγρινίου – Μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό»

Διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό»

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, στις 9:00 το πρωί
με φυσική παρουσία των διαγωνιζομένων στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου,
Λορέντζου Μαβίλη, Αγρίνιο

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με πάνω από 6.000.000 συμμετοχές από 72 χώρες. Η Ελλάδα  συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας έχει εγκρίνει τον διαγωνισμό και ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτόν.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Μάλιστα, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος διαγωνισμός. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του. Επίσης, στο μέλλον, κάποια από τα βραβεία του διαγωνισμού θα δίνουν την ευκαιρία σε διακριθέντες μαθητές να παρακολουθήσουν θερινά σχολεία και κατασκηνώσεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

Για να δείτε δείγμα θεμάτων από το διαγωνισμό Καγκουρό κάντε κλικ στο: www.kangaroo.gr

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού:

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 στις 9:00 το πρωί με φυσική παρουσία των διαγωνιζομένων στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου, Λορέντζου Μαβίλη, Αγρίνιο.

Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφής μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.

Για τη διαδικασία εγγραφής στο εξεταστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στο email του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ (emeaitol@gmail.com) ή στους υπεύθυνους του διαγωνισμού:

  • κ. Καλαμπαλίκη Γεράσιμο τηλ. 6977152995, email: kalampge@gmail.com
  • κ. Μαστρογιάννη Αλέξιο, τηλ. 6947702780, email: alexmastr@yahoo.gr

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αγρίνιο