3 Δεκεμβρίου 2022

Το «Silver Wind» κάθε 15 ημέρες στη Ναύπακτο

Το πολυτελές «Silver Wind» «έπιασε» στη Ναύπακτο,
η οποία μπαίνει δυναμικά στο χώρο της κορυαζιέρας

Το πρώτο βήμα για να μπει στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας και να αποτελέσει ενδιάμεσο κομβικό σταθμό μεταξύ Ιτέας και Κατάκολου έκανε η Ναύπακτος, με την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της.

Το πολυτελές «Silver Wind», μήκους 155 μέτρων, έφτασε πριν από λίγες ημέρες ανοιχτά του λιμανιού της Ναυπάκτου, εγκαινιάζοντας τη γραμμή που μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη θα πραγματοποιείται κάθε 15 ημέρες.

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έμεινε στον κόλπο της Ναυπάκτου, μετέφερε 1.300 τουρίστες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίοι έφτασαν με λάντζες στην προβλήτα του λιμανιού. Παρέμειναν στην πόλη για τέσσερις ώρες, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια μικρή ξενάγηση που ξεκίνησε από το κάστρο και κατέληξε στην αγορά της πόλης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, με την έλευση του πλοίου τονώθηκε σημαντικά η τουριστική κίνηση στην περιοχή, ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους από τα μαγαζιά και να απολαύσουν τοπικά προϊόντα. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο του κρουαζιερόπλοιου εντάχθηκε στο πρόγραμμα της εταιρείας χάρη στην πρωτοβουλία ενός τουριστικού γραφείου της Ναυπάκτου.

 


AgrinioStories