Θερμό χειροκρότημα στους «δικούς μας ανθρώπους»

Απέσπασαν το πιο θερμό και παρατεταμένο  χειροκρότημα
των θεατών «Οι δικοί μας άνθρωποι»

 

Απέσπασαν το πιο θερμό και παρατεταμένο  χειροκρότημα των θεατών οι δημιουργοί και συντελεστές  των ταινιών μικρού μήκους που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό κινηματογράφο «Ανεσις» την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της κινηματογραφικής λέσχης προβλήθηκαν ταινίες που σκηνοθέτες είναι «οι δικοί μας άνθρωποι». Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου τόνισε πως: «είμαστε χαρούμενοι που έχουμε κοντά μας Αγρινιώτες, φίλους, γνωστούς μα πάνω από όλα δημιουργούς οι οποίοι μας κάνουν περήφανους».

Η Αλεξάνδρα Κοντούλη, μέλος της« Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Αγρινίου, αναφέρθηκε στην λειτουργία, και τους στόχους της κινηματογραφικής λέσχης.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν είναι οι: Μάνα μου καπνοφύτισσα σε σκηνοθεσία του Στάθη Γαλαζούλα και Βοηθό Σκηνοθέτη τη Λίλυ Κυριλή. Έτος παραγωγής,2014. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο κοινού στο Ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου Νέας Υόρκης και προβλήθηκε στο 14ο San Francisco Greek Film , στο CHANIA Film Festival ακόμη και στο  Σαράτοφ της Ρωσίας για το 14ο Saratov Sufferings Documentary Drama Film Festival ενώ προβλήθηκε και πολλά άλλα  Φεστιβάλ.

Ο Γείτονας μου, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Χρήστου Καρτέρη. Έτος παραγωγής: 2020.Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020 και προβλήθηκε και πολλά άλλα  Φεστιβάλ.

Δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα σε σκηνοθεσία και σενάριο της Βαγγελιώς Σουμέλη. Έτος παραγωγής:2020. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους  Κύπρου, το Βραβείο σεναρίου στο 44o Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και έχει  προβληθεί σε πάρα πολλά Φεστιβάλ.   

Θα πάρω μια βαθιά ανάσα και θα σου πω σε σκηνοθεσία και σενάριο του  Αλέξανδρου Χατζή. Έτος παραγωγής: 2013. Η ταινία έγινε στα πλαίσια του Athens Open Air film festival και προβλήθηκε στις νύχτες πρεμιέρας.

Ο Λαβύρινθος σε σκηνοθεσία και σενάριο του Δημήτρη Παπαθανάση. Έτος Παραγωγής : 2014. Ο Λαβύρινθος είναι ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τη σχέση των κωφών με τη μουσική η οποία προβλήθηκε σε πολλά Φεστιβάλ.

Επίσης συγκινητική ήταν η προβολή της ταινίας: Μ.Ι.Α σε σκηνοθεσία και σενάριο Δημήτρη Χρόνη, ενώ πρωταγωνίστρια της ταινίας Μ.Ι.Α. είναι η Αγρινιώτισσα  Μέλισσα-Άννα Σελεβίστα. Έτος Παραγωγής : 2021.Η ταινία ήδη προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Νόβι Σαντ της Σερβίας και  στο Chania film festival.

 


AgrinioStories