Στη Λιμνοθάλασσα και στο Ξενοκράτειο, ο Ιερόθεος

Επίσκεψη στα νησάκια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
και στο Ξενοκράτειο, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Ιερόθεος
,
πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 2/8 επίσκεψη στα νησάκια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
και στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Ο Ιερόθεος επιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου συνοδευόμενος από την Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Κυριακή Σκανδάλου, τον κυβερνήτη του σκάφους, Σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Νεκτάριο Ζησιμόπουλο, τον Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Γεώργιο Κακούτη και την Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Γλυκερία Σοροβού.

 

 

 

Διέπλευσαν την λιμνοθάλασσα και περιηγήθηκαν στον θαλάσσιο χώρο στην Τουρλίδα, στη νήσο Βασιλάδι, στο Εκκλησάκι του Αη Σώστη και στο θαλάσσιο μέτωπο, εξωτερικά της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, από την πλευρά του Πατραϊκού κόλπου.

Ο Ιερόθεος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και τις ευχαριστίες του στην κυρία Λιμενάρχη και τους συνεργάτες της για την υποδοχή, την φιλοξενία και την ξενάγηση στη Λιμνοθάλασσα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια δρ Ολυμπία Βικάτου, η οποία ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις δράσεις της Εφορείας στο Μεσολόγγι και στην Ναύπακτο, αλλά και σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.

 

 

 

 

Στη συνέχεια η κα Βικάτου συνόδευσε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον ξενάγησε στην μόνιμη έκθεση του μουσείου.

Ο Ιερόθεος δήλωσε κατάπληκτος από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που δείχνει την ιστορία των τόπων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του στην κ. Βικάτου και τους συνεργάτες της για την άρτια οργάνωση του μουσείου.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή

AgrinioStories