Στ. Καμένος: Εφ’ όλης της ύλης ανακοίνωση

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία:
Εφ’ όλης της ύλης ανακοίνωση

«Λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, ΒΙΟΠΑ, σύγχρονοι οδικοί άξονες, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομεία, αποτελούν τις υποδομές που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου, μιας περιοχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Σταύρου Καμένου σε μια εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση δια των μέσων ενημέρωσης.

«Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει στην Αιτωλοακαρνανία. Αποτέλεσμα να κατατασσόμαστε τελευταίοι σε ανάπτυξη, σε επισκεψιμότητα, σε παραγωγικότητα, στις καταθέσεις. Πρώτοι όμως σε φτώχεια και ανεργία, σε κατεστραμμένο οδικό δίκτυο (αστικό, αγροτικό, επαρχιακό), σε κατεστραμένο αρδευτικό δίκτυο (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ). Με ξεπερασμένους, παρωχημένους, ανασφαλείς και εντελώς επικίνδυνους δρόμους να μας «συνδέουν» με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, αποκλείοντας έτσι κάθε προοπτική ανάπτυξης.

Αυτά συμβαίνουν στην Αιτωλοακαρνανία γενικότερα, και στο Δήμο Αγρινίου .

Την ίδια στιγμή πληροφορούμαστε ότι Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο δρόμο Καρδίτσας – Τρικάλων. Πρόκειται για επικαιροποίηση – συμπλήρωση της υφιστάμενης μελέτης στον εν λόγω οδικό άξονα συνολικού μήκους 25 χιλιόμετρα με σκοπό τη βελτίωση του ώστε να ανταποκρίνεται στη λειτουργική κατάσταση της οδού, τους φόρτους και τις ταχύτητες κυκλοφορίας και να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις κυκλοφοριακές ανάγκες.

Στο Δήμο Αγρινίου παρότι υπάρχει έτοιμη και δωρεάν προμελέτη για την κάθετη σύνδεση της πόλης με τη ΝΕΑ ΟΔΟ, η δημοτική Αρχή αδρανεί παντελώς ανεχόμενη τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Το ίδιο συμβαίνει και με τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι, και τη δημιουργία ΒΙΟΠΑ. Όλα παραπέμπονται στις καλένδες. Όπως στις καλένδες παραπέμπονται τόσα χρόνια η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ και όλων των άλλων προαναφερθεισών υποδομών. Αντίθετα μέσα σε μία νύχτα και χωρίς καμία ενημέρωση έφυγαν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, και επανεκίνησε η διαδικασία για την εκτροπή του Αχελώου. Για την αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου δε θέλουμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη αν οι κάτοικοι δεν κινητοποιηθούν και δεν απαιτήσουν άμεσηεπισκευή της.

Όλα τα ανωτέρω η παράταξή μας με κάθε τρόπο τα επισήμανε σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ιδιαίτερη δε έμφαση στις συζητήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου μας. Για να εισπράττουμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής ότι τα ανωτέρω τα αναφέρουμε επειδή δεν έχουμε τίποτε άλλο για να αντιπαρατεθούμε απέναντι στα μεγαλειώδη τεχνικά προγράμματα που η δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει δημιουργώντας έναν νέο, σύγχρονο, ανθρώπινο, λειτουργικό, ανθρώπινο, λειτουργικό, έξυπνο Δήμο. Ακκιζόμενοι για δήθεν επιτυχίες τους άφηναν την πόλη, το δήμο να πεθαίνει, τα τελευταία αυτά χρόνια. Και δεν το λέμε εμείς, το λένε τα γεγονότα, το λένε οι επαγγελματικές ενώσεις, το ΤΕΕ, οι πολίτες που καταγγέλλουν τις παραπάνω ανεπάρκειες και επιτέλους αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Φωνάζουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων , αν και εκλεγμένοι τον συνδυασμό του Δημάρχου οι περισσότεροι, για την εγκατάλειψη των περιοχών τους.

Για το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο που τώρα πια οδηγεί σε αποκλεισμό των οικισμών τους την καταστροφή της παραγωγής τους, στην ερήμωση του τόπου τους. Όλα αυτά ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψης τους κατά τελευταία 8 χρόνια. Κινητοποιούνται οι κάτοικοι των Παρακαμπυλίων ενάντια στον εμπαιγμό και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την τύχη της κατασκευής του οδικού άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου, αντιλαμβανόμενοι ότι μόνο με τη δική τους πίεση θα κατασκευαστεί ο δρόμος αυτός, ώστε να επιβιώσουν οι ίδιοι στον τόπο τους. Η παράταξή μας ενστερνίζεται και δηλώνει ότι προσυπογράφει όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η συλλογή υπογραφών κλπ.. Καλεί τα μέλη και τους ψηφοφόρους της να τα στηρίξουν και να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι σε κάθε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα φέρνουμε προς συζήτηση, κάνοντας χρήση του κανονισμού λειτουργίας ένα τουλάχιστον από τα προαναφερθέντα σημαντικά και απαραίτητα για την τύχη και την εξέλιξη της πόλης μας θέματα. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε κοινή δράση για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Να μπορέσουμε παράλληλα να αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία, το κύρος και την αξιοπρέπεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ρόλος του οποίου με τις νομοθετικές ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου απαξιώθηκε και ακυρώθηκε όπως και η ψήφος των συνδημοτών μας που μας επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουμε στο Δήμο μας και όχι να είμαστε διακοσμητικά στοιχεία και υποχείρια των διορισμένων από την δημοτική αρχή επιτροπών (οικονομική, κλπ). Για να μπορέσουμε να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας και να επιτύχουμε τους στόχους και τα οράματα μας, βαδίζοντας και συνεργαζόμενοι μαζί με τους συνδημότες μας μακριά από αντιδημαρχίες.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πραγματοποιούμε έργα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα σχεδιάζονται και θα πραγματοποιούνται στον προγραμματισμένο χρόνο τους, και όχι όπως συμβαίνει με την παρούσα δημοτική αρχή να πανηγυρίζουμε επειδή μετά από οκτώ (8) χρόνια και με όλο το λαό του Αγρινίου μαζί μας ότι συμβασιοποιήσαμε το έργο ανάθεσης του πάρκου, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια στερήθηκαν και πόσα ακόμη θα στερηθούν οι συνδημότες μας.

Για την
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ»