Π. Παπαδόπουλος: Ενεργοποιηθείτε για το νοσοκομείο

«Πίσω από το φως των προβολέων,
ζητούνται απαντήσεις για το νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου»

  • του Πάνου Παπαδόπουλου*

Στο υπόμνημα της 1/6/2021 που παρέδωσα στην κα Φιλιπποπούλου – κατά την διάρκεια παράδοσης και παραλαβής – στο σκέλος «Ενεργειακή αναβάθμιση – διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» ενημερώνω ότι «σε εκκρεμότητα – μετά από έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας – προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, είναι η αλλαγή σε ενεργειακή κατεύθυνση του συνόλου των πορτοπαραθύρων του Νοσοκομείου.

Προς τελική υπογραφή από τον κ. Σκυλακάκη για ένταξη στο Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υγείας. Τέλος εκπονείται μελέτη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αντιπεριφέρεια Αιτωλ/νίας για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου 8,5 στρεμμάτων στο Νοσοκομείο, ώστε να ενταχθεί στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με εκτιμώμενο κόστος 150.000 ευρώ».

Μετά από πρόσφατη επίσκεψή μου στην κα Φιλιπποπούλου, που έθεσα ξανά τα ανωτέρω θέματα, ακολούθησε συνάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων κ. Αθανάσιο Μαυρομμάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να ξεπαγώσει η όποια διαδικασία. Δεν ήταν δα και μεγάλο κατόρθωμα! Το να πηγαίνεις σε συνάντηση για τα αυτονόητα και μάλιστα με… διαμεσολάβηση! Η ανεπάρκεια των όποιων αντανακλαστικών είναι εμφανής. Επειδή η κωλυσιεργία ένταξης και υλοποίησης των δύο παραπάνω έργων, δεν μπορεί άλλο να περιμένει:

ΣΑΣ ΚΑΛΩ:

  • 1. Ενεργοποιηθείτε να υπογραφεί άμεσα η απόφαση από τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Σκυλακάκη για την ένταξη προς υλοποίηση του πρώτου έργου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ που έχει έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας από το Νοέμβριο του 2018! Δήμαρχος και κυβερνητικοί βουλευτές έχουν το λόγο.
  • 2. Να καταρτιστεί τάχιστα η οριστική μελέτη για το δεύτερο έργο της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου 8,5 στρεμμάτων από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Αιτωλ/νίας η οποία πάγωσε μετά την αποχώρησή μου από το Νοσοκομείο, παρότι υπάρχει σχετική εντολή και δέσμευση από τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

 

Υ.Γ. Έχει ο καιρός γυρίσματα για κάποιους «διαμεσολαβητές». Δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Πόσο μάλλον όταν ομνύεις υπέρ των εργαζομένων, όταν οι εργολάβοι και οι ιδιώτες είναι προ των πυλών στη δημόσια υγεία…»

*Ο Πάνος Παδόπουλος είναι ο πρώην Αναπληρωτής ΔιοικητήςΓ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»


AgrinioStories