15 Αυγούστου 2022

ΚΕΔΑ 21-22/5 – Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης»

Το τμήμα Ερασιτεχνικού Θεάτρου της ΚΕΔΑ
παρουσιάζει την κωμωδία «Ο Αρχοντοχωριάτης»

Το τμήμα Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου με αφορμή την επέτειο των 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου (Jean Baptiste Poquelin)  (1622-1673) παρουσιάζει την κωμωδία «Ο Αρχοντοχωριάτης». Η παράσταση ανεβαίνει το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 21:15 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο…

Σ’ αυτό το έργο που γράφτηκε το 1670, ο Γάλλος κωμωδιογράφος, με καυστικό τρόπο σατιρίζει τους νεόπλουτους όλων των εποχών. Ο Μολιέρος διακωμωδεί τον κύριο Ζουρνταίν, έναν αφελή έμπορο που νομίζει πως η αναβάθμισή του σε άλλη τάξη θα συνεπάγεται και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή και αυτό τον κάνει να υιοθετεί συμπεριφορές και τρόπους στα όρια του γελοίου προκαλώντας το γέλιο.

Συντελεστές:

      • Σκηνοθεσία : Κάτια Ζαρκάδα
      • Σκηνικά, κοστούμια : Η ομάδα
      • Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Παίζουν:

Θέκλα Βασιλοπούλου,  Λητώ Γερνά, Κατερίνα Γκουρνέλου, Κωνσταντίνος Γελαδέρης, Ειρήνη Δαφνιά, Αγγελική Διαμαντοπούλου, Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου, Ολυμπία Καραγκούνη, Αριάννα Κοντοπάνου, Ντέμη Λαχανά, Δήμητρα Μακρυγιάννη, Κώστας Μάλαινος,  Θανάσης Μητσοκάπας, Ελένη-Μαρία Ντούσια, Πασχάλης Παμποράκης,  Λίλιαν Παπαδημητρίου,   Μάκης Τραγουλιάς, Αλεξάνδρα Τσάμπου, Φρόσω Τσόλκα

Είσοδος ελεύθερη ( με απαραίτητα δελτία εισόδου )

*Τα δελτία προτεραιότητας ελεύθερης εισόδου, θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων από 19:00 έως 21:00.

Οι  παραστάσεις  θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών.

 


AgrinioStories