Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 11 Μαΐου

Αγρινιώτικο καλαντάρι Μαΐου

11 Μαΐου 1868

Γεννιέται στο Αγρίνιο, ο Κώστας Χατζόπουλος

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο ο συμβολιστής ποιητής, πεζογράφος, κριτικός, μεταφραστής και σοσιαλιστής Κώστας Χατζόπουλος. Ήταν γιος του Γιάννη Χατζόπουλου από το Βάλτο και της Θεοφανής Δάτσικα, που ήταν ψυχοκόρη του Σωτήρη και της Ελένης Στάικου, των δύο ανύπαντρων παιδιών του Ζαχαρία Στάικου. Ο Γιάννης Χατζόπουλος με την Θεοφάνη απέκτησαν επτά παιδιά: Πέντε αγόρια, τον Κωνσταντίνο, τον Γεώργιο, τον Ζαχαρία, τον Αγαμέμνονα και τον Δημήτρη και δύο κορίτσια, την Αλεξάνδρα και την Ασπασία.

Διαβάστε σχετικά στο link που ακολουθεί:

 

11 Μαΐου 1908

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περικοπή του μισθού των δημοδιδασκάλων

Όλοι οι γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης και πολλοί απ’ αυτούς πήραν το λόγο και καυτηρίασαν την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με την οποία περικόπτονταν ο μισθός των δημοδιδασκάλων, οι οποίοι μετά το άδικο μέτρο της περικοπής του μισθού τους δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν το ψωμί τους. (Σκριπ, 11/5/1908)

 

11 Μαΐου 1969

Εγκαίνια του Παπαστρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου

Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Παπαστρατείου Μουσείου Αγρινίου στο πλαίσιο των «Παπαστρατείων – Εορτές Ανοίξεως και Αγώνες» το 1969. Πραγματοποιούνται επιδείξεις τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων αεροπλάνων, αγώνες στίβου και παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί από διάφορες χώρες.

Στα πλάνα των επικαίρων που ακολουθούν μπορείτε να δείτε: προτομές στον προαύλιο χώρο του Παπαστρατείου Μουσείου, στο Αγρίνιο, όπου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια, κόσμος συγκεντρωμένο στον προ του κτηρίου χώρο, καθώς και διάφορες προτομές σε αίθουσα του μουσείου.

Ακολουθεί η επίδειξη τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων αεροπλάνων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, στο γήπεδο του Παναιτωλικού καθώς και αθλητές αγωνίζονται σε αγώνα δρόμου ταχύτητας, στο γήπεδο και αθλητές που αγωνίζονται στο άλμα εις ύψος και στο άλμα επί κοντώ και χορευτικά συγκροτήματα, στην πλατεία της πόλης που παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες χώρες.

 

 

Φωτογραφία ανάρτησης:  Φωτογραφία των εγκαινίων
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click πάνω στην κάρτα που ακολουθεί
ή στο Posted in Ημερολόγιο Αγρινίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *