O Καιροσκόπος της Κυριακής, 26 Νοεμβρίου 2023,
αντιγράφει την Ε.Μ.Υ., το Meteo…
άλλες μετεωρολογίες… και προειδοποιεί:
Οι ακραίες καταστάσεις είναι οι πιο διαφωτιστικές
Αγρίνιο
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφόρ με τάση εξασθένησης
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 8 βαθμούς η μέγιστη.
Δυτική Ελλάδα
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο Ιόνιο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα) μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 7 με 9 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Ελλάδα
ΚΥΡΙΑΚΗ 26-11-2023
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα, καθώς και τοπικά σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο .
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στα πελάγη έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απόγευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα και τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα βόρεια τοπικά ισχυρός. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -04 έως 09 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 00 έως 14 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-11-2023
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Από το απόγευμα και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Τα φαινόμενα κατά τη διάκρεια της νύχτας θα ενταθούν, θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -3 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός.