Φαρμάκης: Μετονομασία σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης»

Πρόταση μετονομασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
«Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή «Ολυμπιακή Περιφέρεια!»

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης μέρας του συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, η μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή «Ολυμπιακή Περιφέρεια».

Μια σημαντική πρόταση που αν γίνει πράξη αναμένεται να προσδώσει κύρος στην περιφέρεια και να αρχίσει να αξιοποιεί τη δυναμική που εκπέμπει η Ολυμπία σε όλον τον πλανήτη με πολλαπλά οφέλη και για τον τόπο μας.

«Από τη στιγμή που οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί, τουλάχιστον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν χάσει την αξία τους, γιατί η ονομασία περιλαμβάνει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, νομίζω ότι καλύτερος προσδιορισμός και μεγαλύτερη τιμή, είναι αυτό που ήδη έχουμε κάνει με έναν άλλο τρόπο, δημιουργώντας ένα brand name εξωστρέφειας, αυτό της ‘’Ολυμπιακής Γης’’», είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αξίζει να το συζητήσουμε και να το προσπαθήσουμε, μέσα από μία αλλαγή στον ‘’Καλλικράτη’‘, που θέσπισε και τα ονόματα των Περιφερειών. Γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξίζει και δικαιούται να αποκτήσει διακριτό όνομα και ταυτότητα. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το παγκόσμιο brand name της Αρχαίας Ολυμπίας.

 


AgrinioStories | Πηγή