2 Απριλίου 2023

ΕΣΜεσ.: Πρόγραμμα για νέες θεσεις εργασίας

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου (ΕΣΜεσ.)
Νέες θέσεις εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω

«Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του», αναφέρει ενημερωτική ανακοίνωση του Εμπορριοβηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου (ΕΣΜεσ), «για την έναρξη του Γ’ κύκλου του προγράμματος δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.»

Και συνεχίζει

«Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

   • 473 € μηνιαία (5.676 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
   • 568 € μηνιαία (6.816 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
   • 615 € μηνιαία (7.380 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους
   • 710 € μηνιαία (8.520 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ | Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ | ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

 


AgrinioStories