«Να “πάρουμε” το Δήμο»

«Θα ενωθούμε, που θα ενωθούμε,
γιατί να μην “πάρουμε” και το Δήμο»;

  • γράφει ο provocatorας

Τελικά ως προβοκάτσια το έγραψα προχθές, ( δεν θα βρίσκεται ο υποψήφιος του Τσίπρα, αλλά ο Θάνος!!!), provocaroντας τις ασφαλτοστρώσεις, αλλά οι κουβεντούλες, που έκανα κεντροαριστερά από δω και κεντροαριστερά από κει, μού απέδειξαν για μία ακόμα φορά, ότι τις μεγαλύτερες προβοκάτσιες τις στήνει η ίδια η ζωή. Ολίγη απλή λογική χρειάζεται… κι «έρχεται και δένει το γλυκό».

Πληροφορήθηκα, λοιπόν, ότι κάποιοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το συζητάνε!!!

Και γιατί να μη το συζητάνε, δηλαδή;

«Καταρχάς», υποστηρίζουν οι από δω και οι απο κει, «είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί να ενώσει τους δύο χώρους ή εν πάση περιπτώσει την πλειοψηφία της τοπικής σοσιαλδημοκρατίας. Σίγουρα υπάρχουν και στελέχη που βγάζουν φλυκταινώδη εκζέματα, ακόμα και να διανοηθούν μια τέτοια προοπτική», υπογραμίζουν, «αλλά αυτά είναι γνωστά περσινά ξινά σταφύλια” που όσο περνάει ο καιρός θα ξινίζουν κι άλλο και δεν θα τα τρώει κανείς».

Ο Θάνος, «έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα», σημειώνουν: «Έχει έτοιμο τον μηχανισμό. Ξέρει να κάνει εκλογές. Δεν του αρέσει καθόλου να χάνει».

«Ναι, αλλά ο Θάνος έχει τις δουλειές του, την οικογένειά του και τους ισχυρούς φίλους του στην Αθήνα», είπε ένας άλλος προβοκάτορας της παρέας.

«Και λοιπόν;

»Είναι ή δεν είναι δουλειά του, να μην ξεχάσει ο λαός τι σημαίνει δεξιά;
»Είναι ή δεν είναι μέλος της οικογένειάς του η μεγάλη Δημοκρατική τάξη;
»Είναι κανένας, αδερφέ μ’,  στη γειτονιά, που θεωρεί, ότι οι ισχυροί φίλοι του στην Αθήνα δεν μπορούν να κατανοήσουν τους δεσμούς πάθους και αγώνων που διατηρεί με τα αδέρφια του στο Δήμο Αγρινίου; Κι αν είναι… προβλημά του!!!
»Νομίζει κανείς, ότι αν πει  ο Θάνος, “κατεβαίνω για δήμαρχος Αγρινίου”, δεν θα πέσουν όλοι πάνω του, να τον βγάλουν με τα μπούνια;
»Είναι ή δεν είναι προβληματικό, ότι η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν Δήμο δικό της σε ολόκληρη τη χώρα;
»Αν δεν βάλούν πλάτη αυτοί που μπορούν, ποιοι θα το κάνουν, αυτοί που δεν μπορούν;»

Ήρθαν και ξεχείλισαν οι απαντήσεις, όπως το νερό από τον εκχυλιστή του Αχελώου σε περίοδο πλημμύρας.

«Ο Θάνος»,  λένε οι συζητητές, «είναι ο μόνος  από όσους ξέρουμε, που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον Παπαναστασίου στα ίσα και να τον νικήσει, ενώνοντας αυτοδιοικητικά τους δύο χώρους, παρά τα όποια “τζαρτζαρίσματα” προκύψουν».

«Θα ενωθούμε, που θα ενωθούμε, γιατί να μην πάρουμε και το Δήμο», καταλήγουν;

 

Υ.Γ. Προβοκάτορες όλων των αυτοδιοικητικών με συγχωρείτε.

AgrinioStories