7 Δεκεμβρίου 2022

Ποδηλατάδα στο Αγρίνιο, για να χαζέψουμε την πρόοδο

Κάνει και ωραίο τίτλο για δελτίο τύπου
μια ωραία, ενημερωτική ποδηλατάδα στο Αγρίνιο

  • γράφει ο provocatorας

Προχθες, στο πλαίσιο των χαλαρωτικών συζητήσεων που γίνονται στο περιθώριο όλων των συνεντεύξεων τύπου, όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά παγκοσμίως, ο Δήμαρχος απευθυνόμενος σε συνεργάτη του, είπε ότι «καλό θα ήταν να βάλει ο Δήμος ένα βανάκι, για να δουν οι δημοσιογράφοι από κοντά την πληθώρα των έργων που πραγματοποιούνται στην πόλη».

Πρόταση της στήλης είναι αυτή η βόλτα να μην γίνει με βανάκι, αλλά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα που κάθονται και περιμένουν τους εκδρομείς του άστεως με τις μπαταρίες φορτωμένες στα ποδηλατοστάσια του κέντρου.

«Ποδηλατάδα στο Αγρίνιο, να χαζέψουμε την πρόοδο»… Κάνει και ωραίο τίτλο για δελτίο τύπου, με περιβαλλοντικό σημαινόμενο: τρύπα του όζοντος, παγκόσμιοι ρύποι, αργυροπελεκάνοι της λιμνοθάλασσας, όλα αυτά τα ωραία, δηλαδή, που λέει και ο φίλος μου ο Γιάννης στην πορεία του προς το δήμο.

(Αλήθεια, όλα αυτά τώρα τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα ηλεκτρικά παγκάκια και τα συναφή, που έχουν βαλθεί σώνει και καλά να κάνουν «έξυπνη» την πόλη, μήπως τελικά μας έχουν πιάσει «κότσους»; Λέω… μήπως;) Καλός ο παρενθετικός λόγος και με νοήματα . Ας επιστρέψουμε όμως πάλι στο «ψαχνό».

Πώς πηγαίναμε παλιά στου Βερόπουλου για να χαζέψουμε τις μουστάρδες;

Κάτι τέτοιο… αλλά στο πολύ πιο σοβαρό του.

Ανεξάρτητα όμως από το μέσον μεταφοράς που θα επιλεγεί, θα πρέπει, όπως σωστά επισημάνθηκε, να ικανοποιηθεί και η παράδοση που θέλει το τέλος κάθε έργου να «βρέχεται». Πολλά τα έργα… πολύ και η «βροχή». Λίγα τα έργα… λίγη κι η «βροχή».

Ό,τι δείξει η «βροχή», δήμαρχε.

Ο καιρός να είναι βροχερός κι όλα τα άλλα… «θα τα βρει η υπηρεσία».

 


AgrinioStories