Άνοιξη: Διάλεξε χρώματα για το σπίτι σου

Το να διαλέξεις τα κατάλληλα χρώματα για το εσωτερικό του σπιτιού σου
είναι πιο εύκολο από ότι φανταζόσουν

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διαλέξεις το χρώμα για τον εσωτερικό σου χώρο είναι να επιλέξεις χρώματα που αγαπάς. Όταν επιλέγεις χρώματα που αγαπάς δεν θα σκέφτεσαι ότι περιορίζεσαι από ένα διακοσμητικό στυλ και μόνο.

 

 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου χρώμα σαν βάση και μετά να δημιουργήσεις ένα χρωματικό συνδυασμό γύρω του. Τα αγαπημένα σου χρώματα μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια έμπνευση για την χρωματική σου παλέτα. Ας δούμε κάποιους συνδυασμούς αγαπημένων χρωμάτων.

Εμπνεύσου με τα κατάλληλο χρώμα
Τα περιοδικά αλλά και οι κατάλογοι αποτελούν ακόμη και σήμερα πηγή έμπνευσης για όλους μας. Πλέον υπάρχουν και οι χιλάδες διαφορετικές σελίδες στο ίντερνετ που μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση αλλά και να εμπνευστείς από κει.

Οι ιστοσελίδες από εταιρίες με χρώματα δίνουν και αυτές συμβουλές και βοηθάνε πάρα πολύ με τα χρώματα. Επίσης το Pintrest αλλά και το Instagram σου δίνουν τη δυνατότητα να βρεις αυτό που θέλεις και να φτιάξεις τον δικό σου πίνακα με ιδέες που μπορείς να αποθηκεύσεις και να χρησιμοποιήσεις αργότερα.

 

 

Δεν χρειάζεται να έχεις μελετήσει την χρωματική θεωρία για να πάρεις ιδέες από την βεντάλια αποχρώσεων. Αυτό το ανέξοδο χρωματικό μέσο μπορεί να σου δώσει πολλές ιδέες αμέσως.

Με την βεντάλια των αποχρώσεων μπορείς να βρεις ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά και να μάθεις τις αποχρώσεις. Μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις τα χρώματα ακριβώς όπως τα βλέπεις στην βεντάλια αλλά μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου αποχρώσεις με τα αγαπημένα σου χρώματα.

Γίνε δημιουργικός με ουδέτερες αποχρώσεις

Το ότι μπορείς να διαλέξεις ουδέτερες αποχρώσεις δεν σημαίνει ότι μπορεί να επαναπαύεσαι. Μπορείς και πάλι να παίξεις με τα χρώματα ανάλογα με το πως θα τα χρησιμοποιήσεις.

 

 

Ένας ριγέ τοίχος με ουδέτερα χρώματα μπορεί να προσθέσει διαφορετικούς τόνους με στυλ και το δωμάτιο θα δείχνει και πάλι υπέροχο. Μπορείς επίσης να βάψεις τους τοίχους με ουδέτερα χρώματα και να χρησιμοποιήσεις παστέλ αποχρώσεις στο ταβάνι, χωρίς να χαλάσεις την ηρεμία του δωματίου. Ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να διαλέξεις το χρώμα σου είναι να κοιτάξεις τα υφάσματα σου και να πάρεις ιδέες από εκεί. Κοίταξε τα μαξιλάρια σου, τα σκεπάσματα σου, τα καλύμματα σου και θα πάρεις διάφορες χρωματικές ιδέες. Εάν θες να τονίσεις τους τοίχους σου τότε διάλεξε τολμηρά χρώματα αλλά και αποχρώσεις. Μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι του υφάσματος ή ακόμη να το βγάλεις μια φωτογραφία και να πας στο χρωματοπωλείο να το δείξεις και να δείτε πως μπορεί να δημιουργηθεί το χρώμα σου.

Κοίταξε έξω και πάρε ιδέες

Το να κοιτάξεις έξω και να πάρεις ιδέες για το σπίτι σου, το οποίο είναι μια πολύ γνωστή μέθοδος έμπνευσης, είναι πολύ εύκολο. Είτε πράσινο όπως είναι τα φύλλα είτε μπλε όπως είναι το χρώμα του ωκεανού, θα δεις ότι το σπίτι σου θα έχει μια ομορφιά αλλά και μια ηρεμία.

 

Μην ξεχάσεις πως πρέπει να έχεις ένα δείγμα από τις αγαπημένες σου αποχρώσεις για να δεις πως φαίνονται την ημέρα αλλά και τη νύχτα στο σπίτι σου. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις πως θα είναι.

 


AgrinioStories