Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά | Οι δηλώσεις

Με τον καθιερωμένο αγιασμό
σε όλα σχολεία όλης της χώρας

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Οι αγιασμοί στα περισσότερα σχολεία ξεκίνησαν στις 8:15 π.μ.

Η διαδικασία του αγιασμού ολοκληρώθηκε ως 11:00 το πρωί σε όλα τα σχολεία της περιοχής και μετά οι μαθητές κατευθύνθηκαν στις τάξεις τους για να παραλάβουν τα σχολικά βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

 

Αγρίνιο

Παπαναστασίου:
«Εύχομαι να έχετε μια δημιουργική και ευλογημένη χρονιά»

Παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου  και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός  στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχήθηκε καλή χρονιά  στους μαθητές, την Διευθύντρια Ελένη Μπρούτα,  τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς:

«Εύχομαι να έχετε μια δημιουργική και ευλογημένη χρονιά.

Είμαι σίγουρος ότι σήμερα είναι μια χαρούμενη μέρα γιατί επιστρέφετε  στο φυσικό σας χώρο. Θέλω να χαρείτε τα σχολικά σας χρόνια, να χτίσετε δυνατές φιλίες, να επενδύσετε στη μελέτη και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.

Καλή χρονιά με πρόοδο και πάνω απ’ όλα υγεία», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου παρέστη επίσης στην τελετή  αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 3ο Λύκειο Αγρινίου όπου ευχήθηκε στους μαθητές, τους καθηγητές και τον  Λυκειάρχη Ευθύμιο Κότσαλο.»

 

Δήλωση Κ. Πιστιόλα
«Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!»

Με αφορμή τη σημερινή τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική περίοδο, ο επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, έστειλε τις δικές του ευχές, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για δημιουργική και όμορφη διαδρομή, γεμάτη γνώσεις και θετικές εμπειρίες.

Η επιστροφή στα σχολεία γίνεται πάντα με το χαμόγελο και την αισιοδοξία που ελπίζω να εξακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι απολύτως εφικτό, παρά τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της εκπαίδευσης, όταν υπάρχει συνεργασία και κατανόηση.

Η σχολική στέγη στο Δήμο Αγρινίου παραμένει ιδιαιτέρως προβληματική και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί με επικοινωνιακές πρακτικές.

Διαβεβαιώνω την εκπαιδευτική κοινότητα ότι εγώ προσωπικά και συνολικά η παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» θα είμαστε πάντα στη διάθεση κάθε μαθητή, νηπιαγωγού, δασκάλου ή καθηγητή, κάθε συλλόγου γονέων ή άλλου εκπαιδευτικού φορέα, προκειμένου να αναδείξουμε ότι τα όποια προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αναζητήσουμε λύσεις.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!»

 

Μεσολόγγι

Σπύρος Διαμαντόπουλος
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποδομών

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος παραβρέθηκε σε αγιασμούς σχολικών μονάδων που πραγματοποιήθηκαν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024. Ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο – Παλαμαϊκή Σχολή, καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου, όπου τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός.

Απευθυνόμενος σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας, τις διευθύντριές, διευθυντές, σχολικούς συμβούλου και εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες, ανέφερε τα εξής:

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να εκφράσω στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και επιτυχημένη πορεία. Κάθε νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες και φυσικά νέες γνώσεις.

Ως τοπική αυτοδιοίκηση, δεσμευόμαστε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη μαθητική κοινότητα και να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποδομών. Δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, αντιθέτως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε βάθος χρόνου να εξαλείψουμε τις συνθήκες εγκατάλειψης και παρακμής που παρατηρούνται σε σχολικές δομές μας.

Αγαπητοί μαθητές, το ταξίδι της μάθησης είναι γεμάτο προκλήσεις αλλά και χαρές. Σας καλώ να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται, να δουλέψετε σκληρά και να μην φοβάστε να ονειρεύεστε. Εσείς είστε το μέλλον μας.

Στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών. Η στήριξή σας είναι ανεκτίμητη και απαραίτητη.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο και επιτυχίες!»

Παράλληλα, μέλη της Δημοτικής Αρχής έδωσαν το «παρών» στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου όπου πραγματοποιήθηκαν αγιασμοί.

 

Ξηρόμερο

Τριανταφυλλάκης:
«Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι του νέου σχολικού έτους…»

«Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι του νέου σχολικού έτους…

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας επιστρέφουν στο σχολικό περιβάλλον, εκεί που δημιουργούνται οι καλύτερες αναμνήσεις, εκεί που χτυπάει η καρδιά του μέλλοντος.

Στη νέα σχολική χρονιά θέτουμε νέους στόχους, πλάθουμε νέα οράματα και έχουμε αυξημένες προσδοκίες.

Είμαστε σίγουροι ότι οι εκπαιδευτικοί μας θα υπερβάλλουν εαυτόν και φέτος προκειμένου να επιτελέσουν στο ακέραιο και με επιτυχία το καθήκον τους.

Ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό σχολικό έτος.»

 

Αιτωλοακαρνανία

Χριστίνα Σταρακά:
«Εσείς είστε το μέλλον της κοινωνίας»

«Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς μία καλή σχολική χρονιά, με υγεία, φώτιση, επιτυχίες και μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης.

Εσείς είστε το μέλλον της κοινωνίας και η εκπαίδευση είναι το πιο ουσιαστικό εφόδιο.

Ευθύνη όλων μας, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον σύγχρονο και ποιοτικό, που να σας εξασφαλίζει όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να πραγματώσετε τους στόχους, τα όνειρα και τις προσδοκίες σας, σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και γεμάτη απαιτήσεις πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, θα είμαστε αρωγοί στο πλευρό σας, ώστε να έχετε το σχολείο που σας αξίζει. Ακόμα, θέλω να ευχηθώ στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή δύναμη και αντοχή για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους και καλή πρόοδο!»

 

Περιφέρεια

Νεκτάριος Φαρμάκης:
«Νέα σχολική χρονιά, νέα διαδρομή…»

Στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στην περιοχή του Ψάχου, στο 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών, στον Αγ. Ιωάννη Πράτσικα και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, στην περιοχή του Ψαροφαϊου, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Φαρμάκης αναφέρει τα εξής: «Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί και το ξεκίνημα μίας νέας διαδρομής για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και οικογένειες.

Είναι μία διαδρομή με πολλές στροφές, απαραίτητη και πολύτιμη, που συνδέεται άμεσα με κάποιες από τις πιο σημαντικές αξίες στη ζωή κάθε ανθρώπου: Τη γνώση, την προκοπή, την αλληλεγγύη, τη διαρκή και μεγάλη προσπάθεια που όλοι πρέπει να κάνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι και να κάνουμε καλύτερο και τον κόσμο μας. Εύχομαι από καρδιάς αυτή τη διαδρομή να την απολαύσουν όλοι.

Εύχομαι κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητής να αγαπήσει τον μόχθο αλλά και τη χαρά της γνώσης. Κάθε εκπαιδευτικός να αισθανθεί φάρος πορείας για τα παιδιά του σχολείου του. Κάθε γονιός, να σταθεί με πάθος στο πλευρό του κοινού μας μέλλοντος. 

Εύχομαι σε όλες και σε όλους, μία πολύ καλή σχολική χρονιά, με υγεία. Καλή αρχή, καλή πρόοδο!»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *