Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάδυσης 1/9 | Tελετή έναρξης στην Πάλαιρο

Ελλάδα: Κέντρο Παγκόσμιων Διοργανώσεων
Ελεύθερης Κατάδυσης για το 2024.

Στο Ιόνιο και την Αιτωλοακαρνανία
το πρώτο παγκόσμιο ραντεβού

Tελετή έναρξης των αγώνων κατάδυσης στη Πάλαιρο
την 1η Σεπτεμβρίου στις 7:00, το απόγευμα
και η τελετή λήξης στο Μύτικα,
στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 το απόγευμα

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του πρώτου διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης το 2017 στην Αμοργό, η Ελλάδα συνεχίζει να αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός για την ελεύθερη κατάδυση.

Από το 2023, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στο Ιόνιο, οδηγώντας σε νέα παγκόσμια ρεκόρ, γεγονός που οδήγησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία CMAS να αναθέσει στη χώρα μας, μέσω της ΕΟΥΔΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας) τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2024.

Οι δύο διοργανώσεις θα λάβουν χώρα σε σημεία με ιδανικές συνθήκες για μεγάλες επιδόσεις: το Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS World Cup Depth Series, θα διεξαχθεί από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο πανέμορφο σημείο μεταξύ Καλάμου Λευκάδας, Μεγανησίου, και Παλαίρου, ενώ τη δράση εκτός θάλασσας θα φιλοξενήσει ο γραφικός Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα CMAS 8th World Championship Freediving Depth, θα διεξαχθεί από 3 έως 13 Οκτωβρίου 2024 στην Καλαμάτα.

Το ΝRG Authentic Big Blue, που διοργανώνει τα 2 αυτά Παγκόσμια καταδυτικά γεγονότα, έχει ήδη κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση, με προβολές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων. Αυτή η διοργάνωση δεν αποτελεί απλώς έναν αγώνα, αλλά μια εμπειρία ζωής που συνδυάζει την αθλητική αριστεία με τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας.

Η Ελλάδα, με τα καθαρά και ασφαλή νερά της, υπερέχει σε σχέση με άλλες χώρες, προσφέροντας μοναδικές συνθήκες για την ελεύθερη κατάδυση, κάτι που αναγνωρίζει και η Παγκόσμια Ομοσπονδία CMAS, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αναπτύξουμε περαιτέρω τον καταδυτικό πρωταθλητισμό και τουρισμό.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS World Cup Depth Series 2024 που φιλοξενείται στα νερά του Ιονίου και στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται ήδη στη πρώτη του φάση, αφού από τις 26 του μήνα διεξάγονται καθημερινές επίσημες προπονήσεις. Οι 40 αθλητές από 15 χώρες, δηλώνουν ενθουσιασμένοι, τόσο με τη διαύγεια και την ηρεμία της θάλασσας του Ιονίου πελάγους, όσο και με τη φιλοξενία που απολαμβάνουν στον Μύτικα και την ευρύτερη περιοχή.

Συνδιοργανωτές είναι οι Δήμοι Ξηρομέρου, Ακτίου-Βόνιτσας, Λευκάδας, Μεγανησίου, καθώς και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νήσων.

Η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως παγκόσμιος πρωταθλητής της γαλάζιας οικονομίας, προσελκύοντας αθλητές και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες, παραμένουν στον τόπο διεξαγωγής για πάνω από 30 ημέρες, προπονούμενοι και εγκλιματιζόμενοι, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες και συμβάλλοντας στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Το μέλλον της ελεύθερης κατάδυσης στην Ελλάδα προδιαγράφεται λαμπρό, με τις κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις να αποτελούν τον καταλύτη για την ανάπτυξη ενός νέου αθλητικού και τουριστικού προϊόντος, που θα προβάλλει την Ελλάδα διεθνώς και θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας μας.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στη Πάλαιρο την 1η Σεπτεμβρίου στις 19:00 και η τελετή λήξης στο Μύτικα, στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.

Η διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

H ιατρική κάλυψη των αγώνων υποστηρίζεται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *