Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 6/9 | Οι Κοινοί Θνητοί στα παλιά Σφαγεία

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2024

Οι Κοινοί Θνητοί στα παλιά Σφαγεία

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024 | 9.30 το βράδυ

Οι «Κοινοί Θνητοί» το αγαπημένο 8μελές συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας που «μπλέκει» ορμητικά ρυθμούς και μουσικά όργανα σε ένα μιξάρισμα ηχοχρωμάτων μιας καταιγιστικής full band, που ραπάρει ταξιδεύοντας από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, στο ροκ και το χιπ-χοπ, στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Πάτρα και τη σκηνή των «Παλαιών Σφαγείων» για το Διεθνές Φεστιβάλ.

Το σχήμα χρησιμοποιεί την μουσική του ως μέσο έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο, αναδεικνύοντας μέσα από τους ανθρωπιστικού χαρακτήρα αφυπνιστικούς στίχους του τα αδιέξοδα ενός συστήματος που διαρκώς εθελοτυφλεί, αδικεί και συγκαλύπτει. Η μουσική τους έχει πολλές επιρροές χωρίς να έχει ταμπέλες, αφού τα μέλη του αρνούνται τις ταμπέλες και την κατάταξή τους σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Για αυτόν τον λόγο δίκαια θεωρούνται ως ένα από τα πιο καινοτόμα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής. Η τέχνη τους είναι η φωνή τους και η πένα τους η δύναμη που τους ωθεί να συνεχίζουν. Δημιουργούν κοινωνικό προβληματισμό εκφράζοντας τα «φάλτσα των καιρών». «Δεν κάνουν τσιμουδιά».

Στις παραγωγές τους χρησιμοποιούν φυσικά όργανα, όπως κιθάρες, μπάσο, ντραμς, τρομπέτα, μπαγλαμά, ακορντεόν και πλήκτρα. Οι ίδιοι είναι αυτοδίδαχτοι μουσικοί και φτιάχνουν τις λούπες τους κυρίως με δικές τους μουσικές και χρησιμοποιώντας ελάχιστα samples. Εμπνέουν και πυροδοτούν και προσκαλούν το κοινό να ενώσει την φωνή του μαζί τους,. Δίνουν «σινιάλο» για να «χορέψουνε αντάμα» και να «αλλάξουν οι καιροί», τονίζοντας πως «Δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό».

Τους «Κοινούς Θνητούς» απαρτίζουν οι Βασίλης Φωτιάς Στίχοι/Τραγούδι/Μουσική), Μητσοφού (Στίχοι/Ραπ),Αντώνης Μεϊμάρης (Μουσική/Παραγωγή/Όργανα), Tάσος Μεϊμάρης (Σκρατς/Ραπ/Αρτγουόρκ),
  • Προμήθεια εισιτηρίων: Δισκοπωλείο joe records (Καραϊσκάκη 134),Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (Κορίνθου 274).
  • Ηλεκτρονική διάθεση: www.ticketservices.gr
  • Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€,φοιτητικό – άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 7,00€, ομαδικό 5.00€

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *