Παν/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Ελάχιστα τα απογευματινά χειρουργεία

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Μόλις 53 απογευματινά χειρουργεία
μέσα σε τέσσερις μήνες

Εκτεθειμένο το υπ. Υγείας με τα απογευματινά χειρουργεία
δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι μειώθηκε ο χρόνος στις λίστες αναμονής

Κατανοητός για πολλούς και διάφορους λόγους – κυρίως πολιτικούς βέβαια – ο θόρυβος γύρω από τα απογευματινά χειρουργεία στο ΠΓΝΙ η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει πως τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ο θόρυβος αυτός δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των χειρουργείων που έγιναν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της ΒΔ Ελλάδας.

Είναι τόσος μικρός ο αριθμός μάλιστα που αν ήθελε κάποιος να κάνει κριτική στο Υπουργείο Υγείας θα μπορούσε εύκολα να την κάνει από την αντίθετη πλευρά καθώς έκανε πολύ θόρυβο για μια πρωτοβουλία που δεν αποδίδει στην πράξη τα αποτελέσματα που ήθελε.

Τα απογευματινά, όμως, δεν ξεκίνησαν από τις αρχές του έτους αλλά από το τέλος Μαρτίου όταν έγινε ένα και μοναδικό. Τον Απρίλιο έγιναν 851 τακτικά και 10 απογευματινά χειρουργεία, τον Μάιο 631 τακτικά και μόλις 6 απογευματινά, τον Ιούνιο 631 τακτικά και 14 απογευματινά και τον Ιούλιο 563 τακτικά και 22 απογευματινά χειρουργεία!

Η αριθμητική και ποσοστιαία διαφορά, αναφέρει το epirusonline.gr, είναι χαώδης σε βαθμό τέτοιο που δε δικαιολογεί τις αντιδράσεις πέραν των προφανών και απολύτως κατανοητών, πολιτικών λόγων για τις οποίες εκδηλώνονται.

Επί της ουσίας όμως, τα απογευματινά χειρουργεία είναι ένας νέος θεσμός στα δημόσια νοσοκομεία που δεν τυγχάνει και τόσο μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες. Και αν ο βασικός στόχος του υπουργείου ήταν να μειώσει τις λίστες αναμονής, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν το έχει καταφέρει…

 

Πηγή: epirusonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *