10 Δεκεμβρίου 2022

Βασίλης Κικίλιας – Ο Τουρισμός μας μάρανε

Κικίλιας: «Κάνουμε την Αθήνα
ελκυστικό προορισμό για digital nomands.»

  • του Νίκου Σαραντάκου

Ο πόλεμος συνεχίζεται, μαζί και τα απερίγραπτα δεινά των Ουκρανών αμάχων, η ακρίβεια καλπάζει, η πανδημία, που έχει τελειώσει, ανεπαισθήτως εξακολουθεί να θερίζει κόσμο -και η χώρα μας διεκδικεί από την Ιταλία και το Βέλγιο την πρώτη θέση στις συνολικές απώλειες (αναλογικά με τον πληθυσμό) μεταξύ των παλαιών κρατών μελών της ΕΕ.

Ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας θεωρεί ότι η Αθήνα έγινε ή θα γίνει ελκυστικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες, δηλαδή για καλά αμειβόμενους εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης, συνήθως ξένους, που θα διαλέξουν να μένουν στην Αθήνα και θα τηλεργάζονται με το εξωτερικό.

 

 

Μόνο που, κύριε υπουργέ, οι νομάδες στα αγγλικά γράφονται nomads (όλα από μας τα πήρανε!) και όχι nomands, όπως το γράψατε, που θυμίζει περισσότερο το no man.

Επί της ουσίας, τώρα, όποιος θέλει να τραβήξει ψηφιακούς νομάδες σε μια χώρα φροντίζει λίγο τις υποδομές της χώρας που ενδιαφέρουν αυτή την κατηγορία, δεν επαφίεται στην έντονη νυχτερινή ζωή ή στον καλό καιρό. Διότι, πόσοι ψηφιακοί νομάδες θα έρθουν στη χώρα με το ακριβότερο και πιο αργό Ιnternet της Ευρώπης, που όταν δεν σέρνεται κόβεται;

 

 


AgrinioStories | Πηγή