.
Μυζήθρα και Ανθότυρο Βασιλείου
Με ξεχωριστή θέση στη λίστα με τα παραδοσιακά τυριά
Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού με διάφορες μορφές. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα, με κατάλληλη επεξεργασία στο τυρόγαλα
Η μυζήθρα Βασιλείου διατίθεται Νωπή, Αλατισμένη και Ξηρή
Μυζήθρα Βασιλείου νωπή | Μαλακό τυρί που έχει ξεχωριστή θέση στη λίστα με τα παραδοσιακά τυριά. Είναι προϊόν ανάλατο και με ελάχιστα λιπαρά.
Μυζήθρα Βασιλείου αλατισμένη | Η γεύση της είναι ιδιαίτερη, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος.
Μυζήθρα Βασιλείου ξηρή | Ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και έχει σταθερό κοινό που την απολαμβάνει αφού μπορεί να συνδυαστεί ευχάριστα με πολλά φαγητά.
Ανθότυρο Βασιλείου
Ο φρέσκος ανθότυρος είναι μαλακό κρεμώδες τυρί ακριβώς ίδιος στην όψη και την υφή με την μυζήθρα. Διακρίνεται από την φρέσκια μυζήθρα ως προς την γεύση. Περιέχει μικρό σχετικά ποσοστό λιπαρών και καταναλώνεται νωπός ως επιτραπέζιος ή σαν υλικό στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική στις παραδοσιακές κουζίνες.
Ανθότυρο Βασιλείου | Δροσερό μαλακό τυρί με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και χαμηλά λιπαρά ιδανικό για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους. Σερβίρεται με πιάτα ημέρας, επιδόρπια με φρούτα, πίτες αλλά και γλυκά. Παράγεται από τυρόγαλα με προσθήκη γάλακτος.