ΤΕ Αιτ/νίας του Κ.Κ.Ε.: «Δυνάμωμα των μπλόκων»

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε.
στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και καλεί σε δυνάμωμα τωνμ μπλόκων

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας, που βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους, στήνοντας μπλόκο στον κόμβο στο Χαλίκι Αιτωλικού, αψηφώντας την αστυνομοκρατία και το σχέδιο παραπλάνησης της κυβέρνησης με τις παροχές -ψίχουλα που ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή.

Τι βγάζει τους αγρότες στο δρόμο και στα μπλόκα

Το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια, οδηγούν τον αγροτοκτηνοτρόφο όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του.

Ταυτόχρονα, παραμένουν απροστάτευτοι από τις φυσικές καταστροφές και αβοήθητοι όταν αυτές συμβαίνουν, αφού ο κανονισμός του ΕΛΓΑ , δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, ενώ και τα όποια ψίχουλα δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά, διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους, πολλές φορές μάλιστα αρπάζουν την παραγωγή σε τιμές και κάτω του κόστους.

Τα αιτήματα τους για μείωση του κόστους παραγωγής, για προστασία από τις φυσικές καταστροφές , με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α., ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, για τιμές στα προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, είναι αυτά που μπορούν να τους εξασφαλίσουν ότι θα μπορούν να καλλιεργούν τη γη τους και να εκτρέφουν τα ζώα τους, εξασφαλίζοντας εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων είναι ασφυκτικά αφού όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, έχουν για πυξίδα τους, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Με βάση αυτή την πολιτική και τις λεγόμενες «αντοχές» της οικονομίας, Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέρριπταν πριν 2 μήνες, τις τροπολογίες του Κ.Κ.Ε. που αφορούσαν τα παραπάνω αιτήματα.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματους, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι να δυναμώσουν τον αγώνα και να πυκνώσουν το μπλόκο.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι δίνουν ένα γενναίο αγώνα για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Το Κ.Κ.Ε. με τις δυνάμεις που διαθέτει μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, στις πόλεις και τα χωριά, θα δυναμώσει τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Καλούμε τους αγρότες και τις αγρότισσες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από τις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα τους.

Ψεύτικες και υποκριτικές είναι και διακηρύξεις του ΚΙΝ.ΑΛ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που λένε στους αγρότες ότι τάχα δεν εφάρμοσαν εγκληματικές πολιτικές, ενώ είναι οι ίδιοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και καλούσαν τους αγρότες από τη μία να θάψουν την παραγωγή τους, ενώ από την άλλη υποστήριζαν ότι η πολιτική της Ε.Ε. θα τους έλυνε το πρόβλημα.

Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής- λαϊκής αλληλεγγύης, και η κοινή δράση των αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να στριμώξουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, να πάρουν οι αγρότες ανάσα επιβίωσης.

   • Αυτός είναι ο δρόμος που δίνει διέξοδο και όχι οι λογικές της αναμονής και των «λύσεων απ’ τα πάνω», μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές.
   • Το Κ.Κ.Ε., δίνει και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς για να νικήσουν τα μπλόκα.
   • Υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας! Η μοναδική ουσιαστική και ολοκληρωμένη απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων για την αγροτική παραγωγή.
   • Να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής που θα οδηγήσει σε μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης με τους εργαζόμενους και το λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία.
   • Μια οικονομία που θα λειτουργεί σχεδιασμένα για την ικανοποίηση των λαϊκών κοινωνικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων.
   • Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με το Κ.Κ.Ε.!