Σε αντιπυρική ετοιμότητα ο Δήμος Μεσολογγίου

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου
ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

 

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου με θέμα: «Τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022».

Η σύσκεψη διεξήχθη υπό την προεδρία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, ο Ταγματάρχης ΠΖ Τσιλιγιάννης Γεώργιος, ο Διοικητής της ΠΥ Μεσολογγίου Παλουκτσόγλου Χαραλάμπης, Πρόεδροι Κοινοτήτων και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Βάσσης Αθανάσιος. Ένα από τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάρτιση σχεδίων πρόληψης και αντιμετώπισης επικίνδυνων φαινομένων κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο. Οι σχεδιασμοί του Δήμου και των υπηρεσιών περιλαμβάνουν συντονισμένες κινήσεις από τη δημοτική αρχή, τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθώς και την πολιτική προστασία.

Σημασία δόθηκε στην πρόληψη μέσω της καθαριότητας επικίνδυνων για εκδήλωση πυρκαγιάς χώρων. Ως σημεία υψηλού κινδύνου κρίθηκαν οι χώροι διάθεσης απορριμμάτων, ακαθάριστα κτήματα, σημεία με ξερά χόρτα και κλαριά, σημεία ηλεκτροφωτισμού τα οποία έρχονται σε επαφή με δέντρα. Ενώ προτάθηκε ο έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών ανά περιοχές ώστε να βεβαιωθεί η σωστή λειτουργία τους και η καταγραφή του διαθέσιμου τεχνικού εξοπλισμού.

Επισημάνθηκε επίσης η διαρκής επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων και δημοτικής αρχής για βέλτιστο συντονισμό και επέμβαση όπου αυτό χρειάζεται και είναι εφικτό με τα διαθέσιμα μέσα.

 

 

Συμπληρωματικά προτάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές κατά τη θερινή περίοδο και η παρουσία υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Περιφέρειας στα κατά τόπους κοινοτικά τμήματα για έγκυρη και γρήγορη επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς και η σαφής σύσταση στους δημότες να αποφεύγουν τις ενέργειες που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Τέλος τονίστηκε ότι προτεραιότητα θα δοθεί και στους χώρους όπου βρίσκονται ή διέρχονται μικρά παιδιά και ΑΜΕΑ.

 


AgrinioStories