Παπαδάτου 7 – 14/8 – Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Παπαδάτου Ξηρομέρου:
Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων

Με τον 6ο αγώνα δρόμου ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 7 Αυγούστου 2022 στην Παπαδάτου Ξηρομέρου. Ακολουθεί στις 9 Αυγούτσου η θεατρική παραάσταση του ΔηΠεΘε Αγρινίου «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα», ενώ για τις 14 και 15 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί ένα Τουρνουά μπάσκετ 3×3 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και μια Μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού, αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 • Κυριακή 7 Αυγούστου
  • 6ος αγώνας δρόμου, 1χλμ, 5χλμ και 10 χλμ. (πλατεία Παπαδάτου- πλατεία Φυτειών- επιστροφή τερματισμός πλατεία Παπαδάτου). Ώρα 19:00.
   Παρακαλείστε να δηλώσετε τη συμμετοχή ηλεκτρονικά προκειμένου να γίνει ο καλύτερος προγραμματισμός της εκδήλωσης.
   Αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά μπορείτε να δηλώσετε πατώντας εδώ ή επιτόπου την ημέρα του αγώνα έως και μισή ώρα πριν την έναρξη συμπληρώνοντας την αίτηση.
   Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο θα απονεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.
   Μετά το πέρας του αγώνα θα προσφερθούν παραδοσιακές πίτες και γλυκά που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού.

 

 

 • Τρίτη 9 Αυγούστου
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο Άγιος Νικόλαος» με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου, του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζει την παράσταση: «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» αποσπάσματα από το έργο «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου και «Έξοδος» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.
   Η Θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 ώρα 21:30 στο Αλσύλλιο Αγίου Γεωργίου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου.
   Η θεατρική παράσταση είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις γυναικών. Οι ιστορίες τους συναρμολογούν την εποχή του 1922, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη.

 

 • Πέμπτη 11 Αυγούστου
  • Τουρνουά μπάσκετ 3×3 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Ώρα 18:30.
   «Φορέστε τη φανέλα και το σορτσάκι σας και ελάτε να λάβετε μέρος σε ένα τουρνουά με το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων».
   Το τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 (σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω πολλών συμμετοχών οι τελικοί θα διεξαχθούν Παρασκευή 12 Αυγούστου) στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου της Παπαδάτου Ξηρομέρου.
   Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ ή εναλλακτικά δηλώστε γραπτώς το όνομα της ομάδας σας και τα ονόματα των παικτών (βασικών και αναπληρωματικών) στους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

 

 

 • Κυριακή 14 Αυγούστου
  • Μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Ώρα 10:00.
   Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων «Ο Άγιος Νικόλαος»
   Με την υποστήριξη: Κοινοφωλούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ξηρομέρου Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου.

 


AgrinioStories