10 Δεκεμβρίου 2022

Η Ομ. Επαγ. & Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας χαιρετίζει…

Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας
Kινητοποίηση για την στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης

 Η Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει όλα τα σωματεία και τις ενώσεις που θα συμμετάσχουν στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης την Τετάρτη 6 Απριλίου στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την τρέχουσα κρίση και δεσμεύεται να λειτουργήσει σαν ενωτικός κρίκος για την τοπική συσπείρωση με σκοπό την υπεράσπιση όχι μόνο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και για τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο,τιδήποτε άλλο, γίνεται «πρώτη ύλη» στον μύλο της συγκρουσιακής αντιπαράθεσης και επιφέρει συνθήκες ενός καθόλου ευοίωνου αποτελέσματος.

Το περιβάλλον που καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι μικρές, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες είναι δυσοίωνο. Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, η ενεργειακή κρίση, η καλπάζουσα ακρίβεια, η αποδυνάμωση του εισοδήματος και συνάμα η συρρίκνωση της αγοραστικής δυναμικής των πολιτών, καθιστούν αναγκαία την άμεση λήψη μέτρων στήριξης.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί σίγουρα δεν μπορούν επ΄ουδενί να χαρακτηριστούν επαρκή, ώστε να καταστήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις, την στιγμή που ενώ βλέπαμε το πρόβλημα να έρχεται, δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε plan A, ούτε plan B έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

Τα βασικά αιτήματά μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

    • Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
    • Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
    • Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος | Ο Γεν. Γραμματέας

Νικολέτας Βασίλειος  | Ναστούλης Κων/νος

 


AgrinioStories