Η ΟΑΣ Αιτωλ/νίας τίμησε τον Μήτσο Βλάχο

Τον αγωνιστή αγρότη
καπνοπαραγωγό Μήτσο Βλάχο
60 χρόνια από τη δολοφονία του, τίμησε
η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 9/10 στην Κυψέλη, χωριό όπου ο Βλάχος δολοφονήθηκε απ’ τις δυνάμεις καταστολής του κράτους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σπύρος Κοτοπούλης, αναφέρθηκε στο ιστορικό τον κινητοποιήσεων των καπνοπαραγωγων του 1962, που πάλευαν για την επιβίωσή τους, απέναντι στο κράτος, τους μεγαλέμπορους, τις τράπεζες, τονίζοντας ότι «τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις μας παραμένουν αναλλοίωτα», επισημαίνοντας σε άλλο σημείο: «Οι εχθροί μας είναι οι ίδιοι, το αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση με τα υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, συνολικά οι δυσκολίες διαβίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων».

Κάλεσε παράλληλα τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νόμου, και τα 60 χρόνια μετά την δολοφονία του Μήτσου Βλάχου, να είναι αφορμή για νέους μεγάλους αγώνες, σημειώνοντας: «Μόνο ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός, που μπορεί να φέρει κατακτήσεις, όπως αποδείχτηκε και όλα τα τελευταία χρόνια».

Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη μαζικής συμμετοχής και των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη, δίπλα στους εργατοϋπαλλήλους, αναφέροντας ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντική λαϊκή απάντηση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ στους συμμάχους της, αλλά και στους επίδοξους “σωτήρες”, που «όλο μας σώζουν αλλά τελικά πάμε όλο και πιο κάτω», υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγρινίου, Μακρυνείας, Κατούνας, Ακτίου Βόνιτσας, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Αστακού, Καινούργιου, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,  επίσης, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας και Οικοδόμων.

 


AgrinioStories