3 Οκτωβρίου 2022

Ο φόβος Μητσοτάκη και τα σόγια της ΝΔ

Η ΝΔ παρα τις προσπάθειες του ιδρυτή της
να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα,
δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα φεουδαρχικό κόμμα
πυλώνας της οικογενειακής δημοκρατίας

  • του Γιώργου Βαρεμένου

Κάτι παραπάνω από φοβισμένος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή επειδή: 1ον δεν γνωρίζει πόσα οι άλλοι μπορεί να μάθουν από όσα ο ίδιος ξέρει ότι διέπραξε στην ΕΥΠ και 2ον φάνηκε καθαρά ότι φοβάται αυτό που κάποια στιγμή θα μπορούσε να του ξημερώσει στην ΚΟ της ΝΔ, η οποία μπορεί να χειροκροτεί σαν λόχος τις υποκλοπές, αλλά αν κάποιοι που κινούν τα νήματα δουν ότι αυτός που φιλοδόξησε να τους «τελειώσει» τελειώνει ο ίδιος, το τροπάριο θα αλλάξει.

Ακολουθώντας τις εντολές των προπαγανδιστών-λογογραφων ο πρωθυπουργός που για εκείνους που θέλουν να δουν αυτοτελει την προσωποποίηση της αστάθειας αρχικά επιχείρησε να το παίξει παλικάρι. Δεν κάνω πίσω είπε κοιτάζοντας ενδεχομένως προς την κ Κεφαλογιαννη αφού οι κ. Καραμανλής, Σαμαράς και Δένδιας απουσίαζαν.

Στο τέλος όμως το γυρισε στο τσάμικο του κομματικού πατριωτισμού, θυμίζοντας ότι με πολλούς από τους χειροκροτητές ήταν μαζί από τα ηρωικά χρόνια του ‘12 κ του ‘9. Εννοούσε το 2012 γιατί σε ορισμένα από τα σογια που κυριαρχούν στο κυβερνητικό κόμμα, οι πρόγονοι μπορεί να είχαν σχέσεις από την χρεωκοπία του 1899 ή και παλιότερα.

Η ΝΔ παρα τις προσπάθειες του ιδρυτή της να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα, δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα φεουδαρχικό κόμμα πυλώνας της οικογενειακής δημοκρατίας. Υπάρχουν κοινωνικές ρίζες γι αυτό.

Δεν ξέρω αν θα ενδιάφερε μια ιστοριούλα από τον φετινό Αύγουστο σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας. Συζητάω σε καφενείο με έναν πολίτη που μου λέει ότι έχουμε ξανασυναντηθεί και τότε θυμάμαι ότι δουλεύει ντελίβερι και ήταν καλεσμένος από την ΝΔ σε κάποια εκδήλωση. Κοίταξε μου λέει, εγώ αναγνωρίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε ορισμένα πράγματα που έδωσαν υπόσταση και αξιοπρέπεια στο επάγγελμα μας αλλά για οικογενειακούς λόγους ανήκω στη ΝΔ. Όμως, προσθέτει, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σε συνοδεύσω στο χωριό, υπαινισσόμενος ότι τα πράγματα εχουν αλλάξει από τότε που δεν έλεγαν «καλημέρα» στους αντιφρονούντες. Πιο κάτω μου συστήνει τους δικούς του και ο πατέρας επαναλαμβανει ότι ανήκει σε άλλη παράταξη.

Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη οικονομική κρίση αλλοίωσε τα πράγματα, αλλά δεν τα άλλαξε ριζικά, δεδομένου ότι υπήρξε γρήγορα παλινόρθωση της δεξιας και συνάμα έλλειψε ίσως ο αναγκαίος ιστορικός χρόνος ώστε να αφομοιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο του στις νέες συνθήκες.

Η εμφάνιση του νεομητσοτακισμού έθεσε ως στόχο τη ρεβάνς απέναντι στην αριστερά, αλλά και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στο εσωτερικό της ΝΔ.

Τώρα ο αποσταθεροποιημένος γόνος δηλώνει ότι δεν κανει πίσω μέχρι φυσικά να ακούσει το γκουπ στον τοίχο και να του πουν να σταματήσει την όπισθεν.

 

Πηγή

AgrinioStories

Τα επιλεγμένα και ενυπόγραφα άρθρα
δεν εκφράζουν απόλυτα και απαραίτητα τις θέσεις του Agriniostories