Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει αφανισμό…»

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη
μεθοδεύει τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας.

Όπως είπε, «θέλει τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον μεθοδεύει εδώ και τρία χρόνια».

«Στην αρχή αποκάλεσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις “ζόμπι και μπαταχτσήδες”», ανέφερε, «κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης άφησε τη συντριπτική τους πλειοψηφία χωρίς στήριξη», ενώ «στη συνέχεια απειλούσε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με “εξαγορά ή λουκέτο”, ομολογώντας κυνικά το σχέδιο, αλλά και την αντίληψή της για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Υπογράμμισε, δε, ότι «(η κυβέρνηση Μητσοτάκη) ενδιαφέρεται μόνο για τα ντιλς του “Μαξίμου ΑΕ” με κολλητούς και ημετέρους, όπως αποδείχθηκε από τη δέσμευση 500 εκατομμυρίων για τον δανεισμό μόλις 13 ομίλων».

Τέλος, τόνισε ότι «οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθούν για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον μεθοδεύει εδώ και τρία χρόνια!

Στην αρχή αποκάλεσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις “ζόμπι και μπαταχτσήδες”. Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης άφησε τη συντριπτική τους πλειοψηφία χωρίς στήριξη δίνοντάς τες βορά στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Στη συνέχεια απειλούσε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με “εξαγορά ή λουκέτο”, ομολογώντας κυνικά το σχέδιο, αλλά και την αντίληψή της για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αποδείχθηκε περίτρανα από το Σχέδιο Πισσαρίδη και από το γεγονός ότι το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έμεινε εκτός ρευστότητας του Ταμείου Ανάκαμψης.

Είναι προφανές ότι η  κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Εξάλλου, όπως ειπώθηκε από… επιτελικά χείλη, “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”. Ενδιαφέρεται μόνο για τα ντιλς του “Μαξίμου ΑΕ” με κολλητούς και ημετέρους, όπως αποδείχθηκε από τη δέσμευση 500 εκατομμυρίων για τον δανεισμό μόλις 13 ομίλων.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθούν για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτή θα είναι και η βασική προτεραιότητα μας στην προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος!»


AgrinioStories

One thought on “Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει αφανισμό…»

  1. Κε Βουλευτά!
    Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!
    Παρακαλώ απαντήστε σε μία μόνο ερώτηση:
    Γιατί μέχρι σήμερα δεν κάνατε ερώτηση για το τι έχει πληρώσει (αν έχει πληρώσει), το Κράτος (δηλαδή όλοι μας), από την “δωρεάν ” ,διέλευση από και προς τον κόμβο της Γαβρολίμνης, μετά την ζημιά της Γέφυρας του Εύηνου; ;
    Γιατί;;;;;

Comments are closed.