26 Νοεμβρίου 2022

Μεσολόγγι – Μαζική κινητοποίηση για την υγεία

 Μαζική και μαχητική κινητοποίηση
για την υγεία έξω από το Γ.Ν. Μεσολογγίου

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το ΓΝ Μεσολογγίου, άρχισαν οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑ) από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που θα κλιμακωθούν με παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο, απαιτώντας την άμεση ενίσχυση των δομών Υγείας στον νομό, την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.

Πρόκειται για σειρά δράσεων που έχει αποφασίσει η ΕΙΝΝΑ, τις οποίες στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝ Μεσολογγίου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τα εργατικά συνδικάτα και τους λαϊκούς φορείς του νομού.

Σήμερα, στάλθηκε το πρώτο μήνυμα, από την ΕΙΝΝΑ και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου που πραγματοποίησαν και τρίωρη στάση εργασίας, με την Βάνα Πατρινού, χειρουργό του νοσηλευτικού ιδρύματος και γραμματέα της Ένωσης, να καλεί μεταξύ άλλων σε πάλη για να μην κλείσει ή συγχωνευθεί κανένα τμήμα, τμήμα ή νοσοκομείο, να γίνουν τώρα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού με προτεραιότητα τις κατεπείγουσες, να μονιμοποιηθούν όσοι υπηρετούν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να επανέλθουν όσοι είναι σε αναστολή.

«Η Δημόσια Υγεία είναι αγαθό και δεν διαπραγματεύεται. Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση και το ξεπούλημά της», τόνισε.

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων, Κώστα Καραγκούνη, που ανέδειξε τις ελλείψεις του νοσοκομείου και τα προβλήματα που επικρατούν με το προσωπικό, ενώ ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΑ, Μάκης Αρβανής, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη φορέων που έχει συγκαλέσει η Ένωση και ήδη στηρίζει και συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου τη Δευτέρα 18 Ιούλη όπως και στο συλλαλητήριο στις 21 Ιούλη.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν αντιπροσωπείες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και πλήθος φορέων της πόλης, με τον δήμο να προκηρύσσει και τρίωρη παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών του.

 


AgrinioStories | Πηγή