Μεσολόγγι 20-21/9 – Διήμερο για το Alzheimer

Διήμερο εκδηλώσεων του Κ.Α.Π.Η Δήμου Ι.Π.  Μεσολογγίου
& του σωματείου «Φροντίζω»
για την Ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο Alzheimer

Το  Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία «Φροντίζω» πρόκειται να υλοποιήσουν την Τρίτη 20 Σεπτέμβριου 2022και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο) ημερίδα με ομιλίες από επαγγελματίες του σωματείου «Φροντίζω» με θέμα την ενημέρωση για τους τρόπους φροντίδας της «μνήμης» αλλά και την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση νευρογνωστικών διαταραχών.

Ομιλητές-Εισηγήσεις

  • Αλεξάνδρα Μάρκου, Ψυχολόγος, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω «Εισαγωγή στην άνοια (Συμπτώματα, Διάγνωση, Αντιμετώπιση, Πρόληψη)»
  • Δημήτριος Θεοδωρόπουλος,Κοινωνικός Λειτουργός-Γενικός Διευθυντής, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω «Πως κρατάμε την μνήμη μας ενεργή»

Επιπροσθέτως το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και στην οποία προεδρεύει ο Μεσολογγίτης δημοσιογράφος, Συμεών Γκόρπας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 συνδιοργανώνουν Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η με θεματικό αντικείμενο τις οικογενειακές σχέσεις στην καθημερινότητά τους με τίτλο «Συντροφικότητα… με χιούμορ».

Την έκθεση πλαισιώνουν οι παράλληλες εκθέσεις: Λευκώματα Γελοιογραφίας – Σατιρικές εφημερίδες – Χιουμοριστικά περιοδικά απ’ όλο τον πλανήτη.

Παράλληλα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν δωρεάν τεστ μνήμης στο Κ.Α.Π.Η. από τις 9:30 το πρωί έως στις 13:30 το μεσημέρι.

Για την διεξαγωγή τεστ μνήμης απαιτείται ραντεβού για τον προγραμματισμό του οποίουμπορείτε να καλέσετε στο 2631024660 ή στο 6947945859.

 


AgrinioStories