.
O Καιροσκόπος αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…
– Αν σου αρέσει το πρόβλημα…
δεν υπάρχει λύση –
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2024
| Ελλάδα |
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Χαμηλές θερμοκρασίες στην ανατολική και βόρεια χώρα.
Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής χώρας
αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στην ανατολική και βόρεια χώρα (πλην Θράκης και Δωδεκανήσων) και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και στα ορεινά των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -05 (μείον 5) έως 04 με 06 βαθμούς, στα κεντρικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από -03 (μείον 3) έως 06 με 08. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 09 με 11 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά έως 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Αγρίνιο
Αραιή συννεφιά πρόσκαιρα αυξημένη .
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 βαθμούς η ελάχιστη έως 9 βαθμούς η μέγιστη.
Δυτική Ελλάδα
Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 23-02-2025
Στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Στο νότιο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Ζακύνθου) και τη δυτική Πελοπόννησο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από νωρίς το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας (κυρίως της κεντρικής), πρόσκαιρα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας και στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 05 με 07 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από -01 (μείον 1) έως 09 με 11 και στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει ους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
