Γ.Ν. Πύργου – «Πνίγεται» στον κορωνοϊό

Γ.Ν. Πύργου – «Πνίγεται» από τον κορωνοϊό
Κρούσματα σε προσωπικό και ασθενεί

Η μεγάλη έξαρση του κορονοϊού που εν μέσω θέρους μάλλον περνά αδιάφορα για την τοπική κοινωνία της Ηλείας, με πάνω από 1500 κρούσματα την εβδομάδα, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Γ.Ν. Πύργου. Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα “πνίγουν” το νοσοκομείο καθώς έχουν εντοπιστεί νέες μολύνσεις σε ασθενείς κλινικών όπως η Παθολογική, η Ορθοπεδική και η Χειρουργική, αλλά και στο προσωπικό, νοσηλευτικό και διοικητικό.

Τα κρούσματα στους ασθενείς, επιβαρύνουν τη λειτουργία της μονάδας, ενώ στο προσωπικό προκαλούν λειτουργικά προβλήματα, καθώς λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού, απουσιάζουν από την εργασία τους. Κρούσματα καταγράφονται και στην Ψυχιατρική κλινική όπου και εκεί λόγω των ιδιαιτεροτήτων υπάρχουν ζητήματα με τους ασθενείς που δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

 Την ίδια στιγμή η μεταφορά προσωπικού στο Γ.Ν. Αμαλιάδας το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει ένα ακόμα πλήγμα την λειτουργία του Γ.Ν. Πύργου. Υπό αυτές τις συνθήκες η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, σήμερα στο Γ.Ν. Πύργου κρίνεται ως μη ασφαλής.

 

Πηγή


AgrinioStories