Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 12η Μαΐου

Αγρινιώτικο καλαντάρι Μαΐου

12 Μαΐου 1898

Η εταιρεία των ΣΠΑΠ εκδίδει εκπτωτικά εισιτήρια
για την έκθεση εργοχείρων των κυριών του Αγρινίου

Για να διευκολυνθεί η έκθεση εργοχείρων του συλλόγου κυριών του Αγρινίου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Μαΐου 1898 στο Αγρίνιο, η εταιρεία των ΣΠΑΠ αποφάσισε να εκδώσει στις 19 Μαΐου, μόνο για τις πρωινές αμαξοστοιχίες, από τους σταθμούς Πειραιώς, Αθηνών, Κορίνθου, Ναυπλίου, Τριπόλεως, Αιγίου και Πύργου ειδικά εισιτήρια κατευθείαν για Αγρίνιο, με έκπτωση 40% και ισχύει χωρίς διακοπή μέχρι τις 25 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

 

12 Μαΐου 1918

Προσφορά Τσακανίκα 2.100 δρχ. για τα ορφανα του πολέμου

«Ο Βουλευτής Τσακανίκας διεβίβασε 2.100 δρχ. εις τον υπουργόν περιθάλψεως εκ μέρους της κοινότητος Αγρινίου δια τα ορφανά του πολέμου. Τα χρήματα εστάλησαν εις το οικείο νηπιαγωγείο της Καλλιθέας». (Ριζοσπάστης, 12/5/1918)

 

12 Μαΐου 1967

Μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο Σκαβάρα

Πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων απείλησε το κέντρο του Αγρινίου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το μεγαλύτερο ξυλουργικό εργοστάσιο της δυτικής Ελλάδας. Η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση και βρέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο και οι αποθήκες Παπαστράτου που ήταν εκεί κοντά, καθώς και τα σπίτια των περιοίκων, οι οποίοι τις εγκατέλειψαν πανικόβλητοι.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία του Αγρινίου στην κατάσβεση πήραν μέρος άνδρες και οχήματα και από την Πυροσβεστική υπηρεσία της Άρτας,

Το ξυλουργικό  εργοστάσιο ανήκε στους αδερφούς Σκαβάρα (η εφημερίδα αναφέρει Σκαδάρα, από λάθος στο τυπογραφείο) και οι ζημιές ανέρχονται σε εκατομμύρια.

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Καπναποθήκες Παπαστράτου
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click πάνω στην κάρτα που ακολουθεί
ή στο Posted in Ημερολόγιο Αγρινίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *