11 Αυγούστου 2022

Δ. Ξηρομέρου – Συμμετοχή σε διαβούλευση ΣΒΑΚ

Πρόσκληση συμμετοχής σήμερα
στην “Πρώτη θεματική διαβούλευση
του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
για τον Δήμο Ξηρομέρου”

«Ο Δήμος μας» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλάκης, «απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην “Πρώτη θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τον Δήμο Ξηρομέρου”. Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 30 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Ο Δήμος Ξηρομέρου, εφαρμόζοντας τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες για επιδίωξη βιώσιμων αστικών μεταφορών, προχωράει στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα προδιαγράψει το μελλοντικό σύστημα μετακινήσεων σε κομβικούς οικισμούς του Δήμου.

Θεμελιώδης στόχος του ΣΒΑΚ είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος που από τη μία θέτει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης και των μέσων μαζικής μεταφοράς και από την άλλη περιορίζει την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ένα αστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές και φιλικότερο προς τον άνθρωπό, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα ζωής.

Στην πορεία εκπόνησης του ΣΒΑΚ, ο Δήμος Ξηρομέρου, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικών διαδικασιών που λαμβάνουν υπόψη το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της 1ης Θεματικής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με σκοπό τις παρακάτω δράσεις:

  • Ενημέρωση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Ξηρομέρου και για το πλάνο εκπόνησής του
  • Υπεύθυνη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση από το δίκτυο φορέων για τα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος μεταφορών στους οικισμούς.

Η ομάδα έργου επισυνάπτει με την παρούσα πρόσκληση ένα υποστηρικτικό έντυπο για την τοποθέτηση του κάθε φορέα στην 1η Διαβούλευση (Έντυπο Τοποθέτησης Φορέων)».

 

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

 


AgrinioStories