...
Αιτωλοακαρνανία|
| Σε αυξημένη ετοιμότητα
η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας |
Συνεδρίασε το ΠΕΣΟΠΠ | Μηχανήματα σε επιφυλακή
και ανοιχτή γραμμή με τους Δήμους |
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η πλήρης ενημέρωση και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή έως και την Πέμπτη.
Όπως έγινε γνωστό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη, θέτει από σήμερα τον μηχανισμό σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με βασικό στόχο την προστασία των πολιτών και των υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η διασπορά μηχανημάτων έργου σε καίρια σημεία, τα οποία θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να εξασφαλίζεται συνεχής ροή πληροφοριών και έγκαιρη παροχή οδηγιών.
Με γνώμονα την ασφάλεια όλων, οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων
—————————————————————–


