Εις μνήμην Τάσου Παπαλάμπρου

«Είθε να είναι ελαφρύ το χώμα»
που θα σκεπάσει τη μνήμη του Τάσου Παπαλάμπρου

Έφυγε από τη ζωή στα 71 του χρόνια ένας «αρχαίος» αγρινιώτης. Ένας βαθιά κοινωνικοποιημένος και πολιτικοποιημένος άνθρωπος του Αγρινίου.

Ιστορικό στέλεχος του σοσιαλιστικού-αριστερού χώρου της πόλης και της Αιτωλοακαρνανίας, με έντονη συνδικαλιστική (συνταξιούχος του ΟΤΕ) και πολιτική παρουσία στην πόλη σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, μέχρι και τα ξημερώματα του μεγάλου Σαββάτου, που οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας, όπου και άφησε χθες, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, την τελευταία του πνοή.

Είχε την καταγωγή του από την ορεινή Ναυπακτία (Κράβαρα) και πιο συγκεκριμένα το χωριό Αμπελακιώτισσα, το οποίο επισκέπτονταν συχνά.

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του 80.

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας του τον οδήγησε τη δεκαετία του ’90 στον Συνασπισμό και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, στο αντιμνημονιακό μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος στην περιοχή. Πρόσφατα, βρέθηκε στο Μέρα 25, μέσα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε για τη πολιτική συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Το agriniostories.gr εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και τους φίλους του.

Η κηδεία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, χωρίς όμως να έχει ακόμα καθοριστεί επίσημα.

 

 


AgrinioStories

One thought on “Εις μνήμην Τάσου Παπαλάμπρου

Comments are closed.