Τρίτη σε αυτοκτονίες η Δυτική Ελλάδα

Τρίτη σε αυτοκτονίες η Δυτική Ελλάδα…
με τη Γέφυρα στις «επιλογές»

Oι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Αττική και η Δυτική Ελλάδα. Η πιο συχνή μέθοδος παραμένει ο απαγχονισμός. Η τελευταία αυτοκτονία από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου έγινε προχθές, όταν άνδρας βούτηξε στο κενό, όμως το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (Κλίμακα), για τα έτη 2016-2018, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν από άντρες αυτόχειρες επιβεβαιώνοντας τον επιβαρυντικό παράγοντα του φύλου, ενώ οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Αττική και η Δυτική Ελλάδα. Η πιο συχνή μέθοδος παραμένει ο απαγχονισμός.

Στην Ελλάδα, τέτοιες τοποθεσίες έχουν αποτελέσει κατά καιρούς ο Ισθμός της Κορίνθου, η Ακρόπολη, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Γέφυρα της Χαλκίδας, οι Καταρράκτες της Εδεσσας, η Λίμνη των Ιωαννίνων, το Λιμάνι του Πειραιά και ο Πηνειός Ποταμός.

Όπως λένε οι ειδικοί, η δημοσιοποίηση τέτοιου τύπου αυτοκτονιών, ωστόσο, πρέπει να γίνεται πάρα πολύ προσεκτικά, καθώς οι αυτοκτονίες από «hotspots» συνήθως φέρνουν μιμητικές συμπεριφορές. Επίσης, πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι ο αντίκτυπος τέτοιου τύπου αυτοκτονιών είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν θεατές, στους οποίους στη συνέχεια πρέπει να γίνουν συγκεκριμένου τύπου παρεμβάσεις, όπως ψυχολογική υποστήριξη για τη διαχείριση πιθανού μετατραυματικού στρες!


AgrinioStories | Πηγή