Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση για τα σχολεία δεν έχει;

Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση παντού
και τα σχολεία «παράγκες» απ΄το Κατμαντού

 

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Χτες μάθαμε ότι, στο Μεσολόγγι οι ιδιώτες έβαλαν τα μερακάματα και τα υλικά για να γίνει το δάπεδο σε προκατασκευασμένες αίθουσες του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου, προχθες μία χειρόγραφη επιστολή διαμαρτυρίες που αναρτήθηκε στο fb του 6ου Λυκείου Αγρίνιου κι αύριο ποιος ξέρει τι άλλο θα ρθει δει το φως της δημοσιότητας από αυτό το ξεχαρβαλωμένο πεδίο που σε αυτό τη χώρα αποκαλούμε σχολική στέγη.

Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση του 6ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου και πείτε μου, αν αυτά τα πράγματα μπορεί μια κοινωνία και μια πολιτεία, που θέλει να λέγεται «οργανωμένη» να τα παρακάμψει, να μην τα δει… και να τα αφήσει στο περιθώριο αυτής της βιώσιμης αστικής ανάπλασης που συντελείται γύρω – γύρω, αλλά μέσα στα σχολεία δεν μπαίνει.

Και να σκεφτεί κανείς ότι, η πολιτεία, το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα του 6ου Λυκείου κάθε μήνα το χρυσοπληρώνει, όταν με τα λεφτά που δίνει για ενοίκια, θα μπορούσε να κάνει σίγουρα ένα νέο σχολείο για τα παιδιά που φοιτούν εκεί.

Θα φιλοτιμηθεί άραγε κανείς από τους αρμόδιους του Δήμου ή τους ιδιοκτήτες να… ξεκουφαθεί;

 

 

 

Υ.Γ.: Αυτή τη λάκκα-ταράτσα πάνω από τις αίθουσες του δευτέρου ορόφου, γιατί δεν την βγάζουν σε πλειστηριασμό από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη, να πάει την  πάρει καμιά φτώχεια, να την κάνει θερμοκήπιο και να βγάζει καρπούζια.


AgrinioStories