Είμαστε όντως πλούσιοι ή απλά μαλα…, του Γ. Κατσιπάνου

Είμαστε όντως πλούσιοι ή απλά μαλα…κοπίτουρες;

«Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα, γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι -που έχουν δύο με τρία αμάξια- έναντι των φτωχών που δεν έχουν κανένα αυτοκίνητο». Αυτό λίγο πολύ δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Σκυλακάκης.

Αν αφαιρέσουμε το εκλογικό – οπαδικό κοινό – που έχει  IQ μεταξύ πλαγκτόν και χάνου, οι υπόλοιποι πως πρέπει να εκλάβουμε αυτή τη δήλωση; Ο Σκρέκας έκανε όντως μια λανθασμένη τοποθέτηση ή εμμέσως μας λέει πως οδηγούμαστε σε μια κοινωνία όπου ακόμα κι αυτός που έχει μια σακαράκα θα θεωρείται προνομιούχος; Ή ακόμα χειρότερα έκανε αυτή τη δήλωση για να κατευνάσει το θυμό του μέσου δεξιού ψηφοφόρου που βλέπει ότι τα εισοδήματά του μειώνονται συνεχώς αλλά εντάξει δεν ταυτίζεται με την πλέμπα που δεν έχει καν αυτοκίνητο.

Επειδή δεν έγιναν οι ΝεοΔημοκράτες ξαφνικά κομμουνιστές που θέλουν να φορολογήσουν το κεφάλαιο κατά την ταπεινή μου άποψη η δήλωση αυτή είναι αρκετά επικίνδυνη. Έγινε με σκοπό να σφυγμομετρήσει την αντίδραση του κόσμου στην παράλογη δικαιολογία που έδωσε ο αναπληρωτής για τη μη μείωση των καυσίμων και στην κοινωνία που οδηγούμαστε χωρίς τη μεσαία τάξη που άνετα μπορούσε κάποτε να συντηρήσει και να κινεί ένα και δύο οχήματα ανά οικογένεια.

Πλούσιος και προνομιούχος όποιος έχει αμάξι και το συντηρεί. Φτωχός και επαίτης όποιος δεν έχει. Ο ταξικός διαχωρισμός πλέον έχει πέσει, ή μάλλον θέλουν να τον ρίξουν τόσο χαμηλά στο λαϊκό αίσθημα, ώσπου οι πλούσιοι να πλουτίζουν συνεχώς και η μεσαία τάξη να αισθάνεται πλούσια χωρίς κανένα πλούτο. Τα μαθηματικά πλέον δεν βγαίνουν και ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, που βασίζεται πλέον μόνο στον παραλογισμό, είναι η μόνη αποδεκτή λύση. Για το μετά την ανατροπή; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να απαντήσουμε κοιτάζοντας με ειλικρίνεια τον

 


AgrinioStories