Το ευχολόγιο ως προβοκάτσια


.

| Πολιτικές μυθοπλασίες άνευ δόλου |

– γράφει ο Provocatorας

Δύο από τα βασικά δομικά υλικά της προβοκάτσιας
είναι η σύγχυση και η παραπλάνηση

[ Το ευχολόγιο ως προβοκάτσια ]

Υπάρχει κάποιος σ’ αυτή τη χώρα άραγε, που θεωρεί
ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη» κάνει «αδέξιες προσπάθειες
να διατηρήσει την ισορροπία της»

Διάβαζα σήμερα το πρωί την ανάρτηση ενός κορυφαίου στελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (να βάλουμε και το απαραίτητο ΠΣ από πίσω*) με τίτλο: «ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους» και η πρώτη φράση που σιγοψιθύρισα διαβάζοντάς το, ήταν: «αυτό κι αν είναι προβοκάτσια!!!».

Να ξεκινήσουμε από τον τίτλο: «ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Η φράση αυτή δίνει σε όλους όσους την διαβάσουν την αίσθηση, ότι ένας άνθρωπος, στην περίπτωσή μας μάλιστα με σημαντική και καθοριστική πολλές φορές παρουσία στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς στην περιοχή, τον οποίο τιμώ και σέβομαι για τους αγώνες του, παρά το γεγονός ότι διαφωνώ με τις πολιτικές του επιλογές, αποφάσισε να πει τις αλήθειες που ξέρει. Και ξέρει πολλές.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη», αναφέρει αμέσως η ανάρτηση, «παρά την ανυπαρξία αντιπολίτευσης παραπαίει, έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση  για την εναλλακτική λύση».

Δύο από τα βασικά δομικά υλικά της προβοκάτσιας είναι η σύγχυση και η παραπλάνηση. Το ανακάτεμα δηλαδή της πραγματικότητας με την μυθοπλασία και μάλιστα χωρίς κανένα διακριτό όριο μεταξύ τους. Στις 23 παραπάνω λέξεις, για παράδειγμα, βρίσκονται 2 λέξεις. που πηγάζουν από τη βιωμένη πραγματικότητα του καθένα μας από τη μια και από την άλλη 21 λέξεις (έχει τη σημασία του ο όγκος) της προσωπικής μυθοπλασίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λέξεις: «ανυπαρξία αντιπολίτευσης» είναι σίγουρο ότι εκφράζουν τη θεσμική πραγματικότητα της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Και αυτό είναι αλήθεια, ποικιλοτρόπως διατυπωμένη από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αλλά και από όλους όσους ζούμε σε αυτή τη χώρα και μας ενδιαφέρει λίγο το τι συμβαίνει γύρω μας.

Από την άλλη, οι φράσεις: «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραπαίει» και «έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για την εναλλακτική λύση», είναι διατυπώσεις, οι οποίες πηγάζουν από τις κατασκευασμένες βεβαιότητες που οφείλουν να προπαγανδίζουν τα στελέχη των κομμάτων της θεσμικής αντιπολίτευσης της χώρας, για να ανατρέψουν την, φεουδαρχικής αντίληψης για τη δημοκρατία το κράτος, και το λαό, κυβέρνηση Μητσοτάκη και των οικονομικών συμφερόντων που αυτή υπηρετεί, όπως θέλουν να υποστηρίζουν.

Υπάρχει κάποιος σ’ αυτή τη χώρα άραγε, που θεωρεί ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη» κάνει «αδέξιες προσπάθειες να διατηρήσει την ισορροπία της» ή με πιο πολιτικό όρο «να διατηρήσει» την εξουσία της; Αυτό δεν θα πει το «παραπαίει»; Πρέπει να ζεις πολύ βαθιά αποκλεισμένος στην προσωπική σου μυθοπλασία, για να θεωρείς ότι οι πολιτικές Μητσοτάκη είναι «αδέξιες», γιατί κάθε άλλο παρά «αδέξιες» είναι. Είναι  βαθιά «δεξιές» και κατά την εκτίμησή μου, εξαιρετικά «επιδέξιες» στην κατασκευή «μεταξωτών βρακιών» για τις ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας, από τη μια και μαζικής παραγωγής «σωβρακοφανέλλων», από την άλλη, για όλους εμάς που τα κρύα βράδια του χειμώνα, όχι μόνο καλοριφέρ δεν θα μπορούμε να ανάψουμε, αλλά ούτε μαγκάλι.

«Έχει» άραγε, «ανοίξει η συζήτηση για την εναλλακτική λύση» των «προοδευτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,-ΠΑΣΟΚ,- ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με κοινό πρόγραμμα που πρέπει να διαμορφωθεί από τώρα ή προεκλογικά», όπως αναφέρει παρακάτω η ανάρτηση.

Υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο;

Εξ’ όσων γνωρίζω κανένας. Ούτε τα κόμματα που προαναφέρονται. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ (να μην ξεχάσω το ΠΣ) δεν το συζητάει. Υπάρχουν μόνο κάποια μέλη όλων αυτών των κομμάτων που το εύχονται, αλλά συζήτηση ακόμα δεν έχει ανοίξει. Ακόμα και κάποιες απόπειρες που έχουν πραγματοποιηθεί για να συζητηθεί το συγκεκριμένο «ευχητήριο», έκλεισαν σε μικρότερο χρόνο απ’ όσον απαιτείται κατά το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων.

Μία τέτοια ανάρτηση είναι ή δεν είναι «προβοκάτσια» για τα στελέχη και τα μέλη της Νέας Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ… ακόμα – ακόμα  και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Θεωρώ ότι είναι. Και μάλιστα σε μια περίοδο που διακυβεύεται, κατά την αντίληψή μου, η ίδια τους η υπόσταση.

 

—————————————————————————–
* Τα προηγούμενα χρόνια αυτό το ΠΣ, ήρθε και κόλλησε πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο κάποια στιγμή «να βγει μπροστά» και να μετατρέψει έναν πραγματικά προοδευτικό χώρο σε συντηρητικό, όπως και τα κατάφερε τελικά.
—————————————————————————
Κάθε φορά που η μυθολογία συναντά την πραγματικότητα
γεννιέται μία provocatsια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *