Συνεδρίασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ (Vid) | Συναντήσεις Κυρίζογλου με ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ


.

| Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων |


Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

| Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ (Δείτε τη συνεδρίαση)
Διαδοχικές συναντήσεις Κυρίζογλου με ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ ]

Διαδοχικές συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είχε ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και συζήτησε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας Διάταξης:

  • 1. Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου – Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
  • 2. Αλλαγές στις Επιτροπές Πολιτικής της ΚΕΔΕ. Εισηγητής: κ. Δ. Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ
  • 3. Έγκριση συνδιοργάνωσης με το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης της επετειακής καλλιτεχνικής εκδήλωσης που διοργανώνει με θέμα: «Η Μικρασία του Απόστολου Ανδρέα», 30 Νοεμβρίου 2024. Εισηγητής: κ. Π. Τσακίρης, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας
  • 4. Χορήγηση αιγίδας της ΚΕΔΕ στο διήμερο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Κυθήρων με θέμα: «Τουριστική Ανάπτυξη και Φέρουσα Ικανότητα των Υποδομών: Θεωρητική, επιστημονική και πρακτική προσέγγιση», 28 και 29 Απριλίου 2025. Εισηγήτρια: κα Δ. Λουκάκη, Αν. Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ
  • 5. Χορήγηση αιγίδας της ΚΕΔΕ στο 6ο Συνέδριο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για ελληνικές επιχειρήσεις που διοργανώνει το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, Ζάππειο Μέγαρο 10 Οκτωβρίου 2024. Εισηγήτρια: κα Δ. Λουκάκη, Αν. Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ
  • 6. Χορήγηση αιγίδας της ΚΕΔΕ στο διήμερο φόρουμ που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης με θέμα την «Κλιματική Κρίση και τις Δασικές Πυρκαγιές», 2-3 Νοεμβρίου 2024.  Εισηγήτρια: κα Δ. Λουκάκη, Αν. Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ
  • 7.  Έγκριση Αποφάσεων Προέδρου. Εισηγήτρια: κα Δ. Λουκάκη, Αν. Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ
  • 8. Έγκριση πρωτογενών αιτημάτων. Εισηγητής: κ. Δ. Θεοδώρου, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ
  • 9.  Έγκριση Πρακτικού 3 της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισμού για το έργο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ – ΗΜΕΡΙΔΩΝ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΕ». Εισηγητής: κ. Δ. Θεοδώρου, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ
  • 10. Έγκριση Πρακτικού 1 της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισμού για το έργο «Προμήθεια Επιβατηγού Οχήματος». Εισηγητής: κ. Δ. Θεοδώρου, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ
  • 11. Αποδοχές προσφορών. Εισηγητής: κ. Δ. Θεοδώρου, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ
  • 12. Έγκριση κάλυψης ακυρωτικών δαπανών. Εισηγητής: κ. Δ. Θεοδώρου, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ
  • 13. Έγκριση κάλυψης δαπανών. Εισηγητής: κ. Δ. Θεοδώρου, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ
  • 14. Έγκριση μετακινήσεων. Εισηγητής: κ. Δ. Θεοδώρου, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΕΔΕ

Δείτε τη συνεδρίαση

 

Διαδοχικές συναντήσεις Κυρίζογλου
με ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ
για το πρόβλημα στέγασης δημοσίων υπαλλήλων

Σήμερα επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Και τα δύο μέρη τόνισαν ότι το πρόβλημα είναι οξύτατο, με αιχμή τους εκπαιδευτικούς και τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κυρίως σε νησιωτικές περιοχές και μάλιστα όχι μόνο σε δημοφιλή τουριστικά νησιά, αλλά και σε αυτά με χαμηλότερο τουριστικό φορτίο, όπου τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι είτε να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, είτε να παραιτούνται από τις θέσεις τους, είτε να μην αποδέχονται την πρόσληψη με αποτέλεσμα να μένουν κενές οι θέσεις στις δομές υγείας και εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν  στο υψηλό κόστος μετακίνησης των υπαλλήλων και το υψηλό κόστος σίτισής τους.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ ζήτησαν την παρέμβαση της ΚΕΔΕ για να βρεθούν άμεσες και μακροπρόθεσμες λύσεις του προβλήματος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου απευθυνόμενος και στις δύο αντιπροσωπείες τόνισε ότι «παραβιάζουν ανοικτές θύρες», καθώς το πρόβλημα στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών το έχει θέσει ήδη η ΚΕΔΕ στην κυβέρνηση, απασχολεί την ΚΕΔΕ και πολλούς δήμους της χώρας τα τελευταία χρόνια, ενώ οι δήμοι συμβάλουν στην αντιμετώπισή τους  στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

«Όλοι οι δήμαρχοι, είπε, ξέρουμε τι γίνεται στις τοπικές μας κοινωνίες. Το θέμα της στέγασης εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πρόσφατα το θέσαμε και στην κυβέρνηση και κάναμε και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως για παράδειγμα, να εφαρμοστεί το μοντέλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που διαθέτει κατοικίες για τους αξιωματικούς.

Επίσης άμεση λύση είναι να κοστολογηθούν οι απαιτούμενες δαπάνες και να τις αναλάβει το κράτος, ή να αναλάβει να πληρώσει το κράτος κατάλληλο κατάλυμα (ξενοδοχείο) για όσο διάστημα παραμένει ο υπάλληλος στην υπηρεσία.

Σε ότι αφορά στην ελάφρυνση του κόστους σίτισης, θα μπορούσε να επανέλθει η δυνατότητα σίτισης των υπαλλήλων στις Λέσχες των Αξιωματικών ή στις Φοιτητικές Εστίες.

Σε όλα τα παραπάνω μπορούν οι δήμοι να συμβάλλουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά, αρκεί να τους διατεθούν και οι απαραίτητοι πόροι.

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι το θέμα θα απασχολήσει και το συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξαχθεί 7-9 Νοεμβρίου στη Ρόδο.

 

 


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *