ΔηΠεΘε Αγρινίου – Οι Περιπέτειες του Πινόκιο

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου

Οι Περιπέτειες του Πινόκιο

Την ιστορία μίας μαριονέτας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο
του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου
να ανεβάσει φέτος το χειμώνα στην παιδική του σκηνή

Η μαριονέτα αυτή είναι ο γνωστός σε όλους μας Πινόκιο που δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα, αλλά ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι, και τον φτωχό του πατέρα, έναν ξυλογλύπτη ονομαζόμενο Τζεπέτο.

Η Ιστορία μιας Μαριονέτας είναι ένα μυθιστόρημα παιδικής λογοτεχνίας του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Κολόντι, γραμμένο στην Φλωρεντία. Αρχικά, το πρώτο μισό του έργου ήταν μέρος μίας σειράς από το 1881 έως το 1883, και αργότερα ολοκληρώθηκε ως βιβλίο για παιδιά τον Φεβρουάριο του 1883.

Θεωρείται κλασσικό έργο παιδικής λογοτεχνίας και έχει γεννήσει πολλά παράγωγα έργα τέχνης, όπως την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney το 1940, καθώς και κοινότοπες ιδέες όπως η μεγάλη μύτη του ψεύτη. Ο Πινόκιο χρησιμοποιείται συχνά ως όρος για να περιγράψει κάποιον ο οποίος είναι
επιρρεπής στα ψέματα, την μυθοπλασία και την υπερβολή. Το αριστουργηματικό παραμύθι του Κολόντι όχι μόνο αντέχει στο χρόνο, αλλά κάθε φορά
φαντάζει ακόμα πιο μαγευτικό.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Πινόκιο είναι ένας ξύλινος κούκλος με ξεχωριστή προσωπικότητά καθώς είναι ταυτόχρονα ώριμος και ανώριμος, πονηρός και αφελής, δραστήριος και τεμπέλης, είναι ένα παιδί που ζει και ονειρεύεται σαν τόσα άλλα. Ένα παιδί που διαρκώς προσπαθεί να βρει την θέση του στο κόσμο ζώντας συναρπαστικές περιπέτειες.

Ο ήρωας μας προσπαθεί να μάθει τον κόσμο των μεγάλων, και σε αυτή την προσπάθεια θα ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες: θα γνωρίσει μια σειρά από αξέχαστα πρόσωπα, θα δει τη μύτη του να μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα, θα μεταμορφωθεί σε ζώο, θα κινδυνεύσει από ψεύτικους φίλους, θα μάθει να επιβιώνει σε δύσκολες συνθήκες – ακόμα και στην κοιλιά ενός θαλάσσιου κήτους.

Ένα κλασσικό παραμύθι για παιδιά που δεν έχει ανέβει ως σήμερα στην παιδική σκηνή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε μια διασκευή που αναδεικνύει τις κωμικές καταστάσεις του έργου ακολουθώντας το Πινόκιο στις περιπέτειες του μέσα σε ένα πολύχρωμο σκηνικό που αλλάζει καθώς εξελίσσεται η ιστορία. Με εντυπωσιακά κοστούμια αναδεικνύεται το ιδιαίτερο ύφος κάθε χαρακτήρα και η μουσική επι σκηνής έρχεται να πλαισιώσει τις περιπέτειες του ήρωα μας.

Η διανομή των ρόλων & συντελεστών

  • διασκευή- σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
  • σκηνικά: Νίκος Βελτσίστας
  • κοστούμια – κατασκευές: Χριστόφορος Καμμένος
  • φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
  • βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα – Μαρίνα Σαμαρά
  • φωτογραφίες: Νίκη Μπερερή

Παίζουν

  • Αιμίλιος Αλεξανδρής
  • Γιάννης Παπαθανάσης
  • Σωτήρης Τάσουλας
  • Κάτια Ζαρκάδα
  • Δέσποινα – Μαρίνα Σαμαρά
  • ζωντανή μουσική Βάλια Γκουρνέλου

Τι επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί η ημερομηνία της πρεμιέρας και το πρόγραμμα των παραστάσεων το οποίο και θα ανακοινωθεί.

Το κόστος του εισιτηρίου, σύμφωνα με την απόφαση, καθορίστηκε στα 5 ευρώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *