Σήμερα (2/9) η επιδότηση στο τιμολόγιο ρεύματος για τον Σεπτέμβριο

Σήμερα ανακοινώνεται το ποσό της επιδότησης
για το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος το Σεπτέμβριο

Αναμένεται να κυμανθεί
στο ένα λεπτό ανά κιλοβατώρα

Για τον μήνα Αύγουστο η μέση τιμή
έκλεισε στα 129,83 ευρώ ανά Μεγαβατώρα

Στην ανακοίνωση επιδότησης στους οικιακούς καταναλωτές για το ρεύμα που θα καταναλώσουν τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, Δευτέρα (2/9), η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στα πρότυπα της πολιτικής που είχε εφαρμόσει και τον Αύγουστο.

Το ύψος της επιδότησης θα κινηθεί στα επίπεδα του 1 λεπτού ανά κιλοβατώρα, έτσι ώστε οι οικιακοί καταναλωτές για τις 500 πρώτες κιλοβατώρες να μην πληρώσουν πάνω από 15 λεπτά, με βάση πάντα τα πράσινα τιμολόγια της ΔΕΗ που έχει τη συντριπτικά μεγαλύτερη βάση πελατών χαμηλής τάσης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται, για να δοθούν οι επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί εκ νέου κάποια έκτακτη εισφορά, καθώς αρκεί το κονδύλι που έχει “περισσέψει” από την εισφορά που επιβλήθηκε στις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που “καίνε” φυσικό αέριο και υπολογίζεται, το κονδύλι που “περίσσεψε”, γύρω στα 20 εκατ. Ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για να καταστεί εφικτή η λύση της εξίσωσης αυτής (τιμή καταναλωτή κάτω από 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και όχι επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς), κομβικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η ΔΕΗ μείωσε τα τιμολόγια που ανακοίνωσε για τον Σεπτέμβριο, «βάζοντας πλάτη» όπως λέγεται χαρακτηριστικά, για έναν ακόμα μήνα, δεδομένου ότι έχει κρατήσει χαμηλά τα τιμολόγια όλους τους τελευταίους μήνες που οι τιμές της χονδρικής (και συνεπώς το κόστος του ρεύματος) βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Σημειωτέον ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, για τον μήνα Αύγουστο η μέση τιμή έκλεισε στα 129,83 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, κοντά δηλαδή στα επίπεδα που είχε κλείσει και τον Ιούλιο, όταν είχε διαμορφωθεί στα 135,18 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια ρεύματος

Με μικρή μείωση στα 15,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα προσφέρει η ΔΕΗ το πράσινο τιμολόγιο, Γ1/Ν1 Οικιακό για τον Σεπτέμβριο. Όπως τονίζει η επιχείρηση, πρόκειται για μείωση 2,8% σε σχέση με τον Αύγουστο.

Η τιμή αυτή αφορά κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες/μήνα, ενώ για παραπάνω οι καταναλωτές χρεώνονται με 17,1 λεπτά. Επίσης, δεν περιλαμβάνεται η όποια επιδότηση δώσει το κράτος για αυτό το μήνα (ήταν στα 1,6 λεπτά τον Αύγουστο).

Παράλληλα, η νυχτερινή χρέωση ανέρχεται σε 12,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ/μήνα.

Σημειώνεται ότι η Protergia ανακοίνωσε ήδη ότι διατηρεί ίδιο το δικό της πράσινο τιμολόγιο Protergia Οικιακό Ρεύμα Value Special στα 15,99 λεπτά.

Το ίδιο έπραξε και η Ήρων στο Basic Home με 15,87 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η Elpedison ανακοίνωσε τιμή 15,85 λεπτά για τις πρώτες 100 Κιλοβατώρες και 19,95 λεπτά από την 101η Κιλοβατώρα και πάνω.

Η εταιρεία ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ανακοίνωσε τιμή 17,35 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών έχουν αναρτηθεί και μπορείτε να τις δείτε, στο σάιτ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *